Zuid-Afrika

Ga naar: navigatie, zoeken
En natuurlijk degenen die wilde dieren willen zien...

Zuid Afrika is zoals je misschien al verwachte de meest Zuidelijke bestemming in het continent Afrika. het heeft dankzij de afschaffing van de apartheid en de eerste multi-raciale verkiezingen in 1994, dat is een verkiezing voor meerdere rassen, de weg vrij gemaakt voor het internationale toerisme. het land is in bezit van een goede infrastructuur. In Zuid Afrika komen veel nederlandse namen voor, dat heeft te maken met dat het eerst een kolonie was van Nederland. Zuid-Afrika is een reisbestemming voor het hele jaar, voor zowel de reizigers die op eigen gelegenheid willen gaan als voor degenen die een geheel verzorgde reis prefereren. Wijnliefhebbers, adrenalinejunkies, degenen die op zoek zijn naar cultuur en natuurlijk degenen die wilde dieren willen zien vinden hier de perfecte ervaring. Lees verder om meer te weten te komen over Zuid-Afrika’s wilde dieren, landschappelijke schoonheid, avonturen, cultuur en mensen.

Kanonkop

Menu

Waarom er naar toe?

Landschappelijke schoonheid en het hele jaar door een zonnig klimaat behoren tot de belangrijkste trekpleisters van Zuid-Afrika.

Addo Olifant Nationale Park

De sensatie van een safari in Zuid-Afrika om de ongelooflijke en diverse concentraties van wilde dieren te bekijken zal in de meeste vakantieplannen voorkomen. Aan verantwoord toerisme en het bewaren van onze ecologische plaatsen wordt de hoogste prioriteit gegeven in Zuid-Afrika. Het land mag trots zijn op verschillende Wereld Erfgoed plaatsen en talloze eco-vriendelijke projecten.

Geen enkele reis naar Zuid-Afrika is compleet zonder minstens een paar dagen relaxen aan het strand en Zuid-Afrika heeft een aantal van de mooiste stranden ter wereld - met bovendien een massa watersportopties, waaronder walvissen bekijken, zwemmen met dolfijnen en naar haaien duiken.

Zuid-Afrika’s troef zijn echter de mensen. Ons multiculturele land is trots op zijn warme karakter van goodwill en gastvrijheid. Ondernemers uit voorheen minder bevoorrechte gemeenschappen zijn nu druk bezig hun eigen bedrijf op te zetten - guest houses, restaurants, verkooppunten voor handenarbeid en reisorganisaties - die bezoekers voorzien van een uniek en hartverwarmend inzicht in de Zuid-Afrikaanse manier van leven. Cultural villages tonen de caleidoscopische rijkdom aan etnische tradities van ons land.

De geheime stranden van Zuid-Afrika

Met ruim 3.000 km kustlijn heeft Zuid-Afrika genoeg stranden in de aanbieding om duizenden zonaanbidders te herbergen zonder dat het te druk wordt. Natuurlijk gaat het overgrote deel van de bezoekers naar de stranden van de grotere kuststeden, waar het in het zomerseizoen dan ook knap vol kan liggen. Gelukkig zijn er nog talloze strandjes waar je naast het zachte zand en de blauwe golven ook rust en ruimte vindt.

Wildreservaten in Zuid-Afrika

Veel Zuid-Afrikanen voelen zich betrokken bij de bescherming van wilde dieren en sommigen van hen zetten zelfs een wildreservaat op om voor gewonde en jonge, ouderloze dieren te kunnen zorgen. Lees meer over deze reservaten en hoe je een bezoek kunt brengen of betrokken kunt raken.

Special:Wijn

Special- Wijnbouw in Zuid-Afrika.gif

En verder...

Favoriete gebieden

Zuid-Afrika is verdeeld in 9 provincies elk met een unieke natuur, cultuur en geschiedenis.

Steden en dorpen

Dit moet je zeker niet missen

Robben Island
 1. Robbeneiland - wat eens een symbool was van het Apartheidregime is nu het bewijs en een levend monument van de strijd van diegenen die hun leven gewijd hebben aan blijvende vrede in Zuid-Afrika.
 2. Apartheid Museum - een bezoek dat niemand mag overslaan die de weg naar democratie wil begrijpen - in zijn gehele, afschuwelijke realiteit!
 3. Bezoek aan Soweto - Soweto werd wereldwijd bekend door berichten over de rellen aldaar - wie had ooit kunnen denken dat bezoekers welkom zouden zijn in het leven van de bewoners van Soweto.
 4. Mandela’s huis in Soweto.
 5. Een bezoek aan Qunu in de Oost-Kaap geeft een idee waar Madiba (Nelson Mandela) vandaan komt.
 6. Madikwe Wildreservaat in de Noord-West Provincie is ontstaan uit het Apartheidthuisland Bophuthatswana. Het wordt nu gebruikt als een model voor natuurbescherming en beheer van Nationale Parken.
 7. Een bezoek aan een Township shebeen of restaurant is absoluut een hoogtepunt van een bezoek aan Zuid-Afrika, waarbij de gast de ‘spirit’ kan ervaren die de ruggengraat vormt van Zuid-Afrika.
 8. Hector Pietersen Memorial herdenkt de jonge mensen van Zuid-Afrika die hun leven lieten in de vrijheidsstrijd. Een ongelooflijk ontroerende ervaring - net om de hoek van Mandela's huis.
 9. District Six in Kaapstad licht de opgedrongen verhuizing toe van veel bewoners op grond van hun ras. Deze zeer informatieve excursie laat een aantal van de praktijken zien uit de tijd van de apartheid.
 10. Een verblijf in een township bed and breakfast zou voor veel bezoekers van het oude Zuid-Afrika illegaal geweest zijn, omdat het tegen de wet was dat mensen van verschillend ras in één en hetzelfde huis verbleven.
 11. Cage-diving in Zuid-Afrika: Kijk eens een Great White in de ogen
 12. Greater St. Lucia Wetland Park: Gesitueerd langs de Noordoostelijke kustlijn van de Provincie KwaZulu-Natal, het thuisland van de Zulu's.
 13. Zeven keer UNESCO in Zuid-Afrika
 14. Groot Marico
 15. Oudsthoorn
 16. Kruger Park
 17. Nationaal Park De Blyde Rivierspoort
 18. Mokala National Park
 19. Outeniqua Choo Tjoe
 20. Isimangaliso Wetland Park
 21. Zinderende activiteiten in Zuid-Afrika: Bungee jumpen, Sandboarden, Kloofing
 22. Beste koopjes in Zuid-Afrika
 23. Zuid-Afrika: Historische locaties van de apartheid
 24. Zuid-Afrika: Rotskunst
 25. Pinguïns: Charmante vogels in uniform
 26. Kuren in Zuid-Afrika
 27. Zuid-Afrika kent verschillende wegen die tot ver buiten de landsgrenzen bekend zijn vanwege hun ongekende landschappelijke schoonheid. Wereldberoemd zijn onder andere Route 62, de Garden Route en de Outeniqua Choo Tjoe. Wat niet iedereen weet is, dat deze drie routes in één streek heel dicht naast elkaar lopen. In het Kammanasie en Outeniqua Gebergte, op de grens van de provincies West- en Oost Kaap, komen de drie wereldberoemde landschapsroutes samen.
 28. De afgelopen decennia is het jachtluipaardenreservaat De Wildt cruciaal geweest voor het voortbestaan van het schitterende jachtluipaard. Het is nog steeds een belangrijk centrum voor het fokken van Afrikaanse dieren die met uitsterven worden bedreigd.
 29. De Diamond Vogel Route: Op deze route is meer te vinden dan heel veel vogels. De route verbindt acht stukken land van De Beers en Oppenheimer diamant families, waardoor eco - toerisme een kans krijgt om op te bloeien in dit gebied. Slechts een klein deel van de gebieden wordt nog gebruikt voor diamant mijnbouw.
 30. Zuid-Afrika: Snorkelen met zeehonden
 31. De beroemdste plek om te bungeejumpen in Zuid-Afrika is de Bloukrans Bridge, waar een sprong van 216 meter mogelijk is.
 32. Een spectaculaire en unieke manier om de Zuid-Afrikaanse kust te leren kennen is 'coasteering'. Met een combinatie van zwemmen, wandelen, duiken, klimmen en springen verplaatst men zich langs de kust.

Lekker actief

Surfen in Zuid-Afrika

Surfen is een favoriete bezigheid van Afrikaners; in Zuid-Afrika kun je uitstekend de strijd aanbinden met de oceaangolven. Locaties genoeg: de Supertubes in Jeffrey’s Bay, de ruige schoonheid van de Wild Coast of de lichte deining voor de kust van The Bluff in Durban. Vrijwel de hele kustlijn van Zuid-Afrika leent zich uitstekend voor surfen en elke provincie heeft weer iets anders te bieden.

Canyoning

Duiken

Voor liefhebbers van duiken zijn de mogelijkheden in Zuid-Afrika eindeloos: men kan duiken in de koraalriffen in de warme Indische Oceaan, of rondstruinen bij de wrakken van tientallen schepen die op de klippen zijn gelopen langs de verraderlijke zuidkust van de Kaap. De ijskoude wateren van de Atlantische westkust leveren een totaal andere scubaduikervaring op.

Hiking

Vliegen

Zuid-Afrika biedt de mogelijkheid om een vliegersopleiding af te ronden én tegelijkertijd vakantie te vieren, terwijl de cursus alleen in Nederland al vaak duurder is. In Zuid-Afrika is er de mogelijkheid om in veel verschillende omgevingen te vliegen; er zijn afgelegen landingsbanen op gras én ook routes boven drukbezochte vliegvelden.

In weertechnische zin krijgt men de ene dag met complexe kustweersystemen te maken, om de volgende dag het hoofd te bieden aan turbulentie en rondjes te moeten vliegen op meer dan 7.000 voet hoogte.

Er zijn professionele vliegscholen in alle belangrijke steden. De provincie Eastern Cape is populair bij internationale bezoekers. De provincie is zeer goed georganiseerd, met twee vliegscholen; het is een geweldige plek om een PPL (private pilot license) of CPL (commercial pilot license) te halen, een extra aantekening op het vliegbrevet te verkrijgen of om het brevet om te zetten.

Eten en drinken

De Zuid-Afrikaanse keuken zult u ongetwijfeld heerlijk vinden en goedkoop. U zult zien dat de standaard voor Zuid-Afrikaanse restaurants, hotels, country houses en bed & breakfast accommodatie hoog ligt - terwijl de prijzen verbazingwekkend laag zijn. Zoveel lager dat u haast niet kunt wachten het uw vrienden en familie thuis te vertellen.

Zuid-Afrikaanse wijnen zijn nu zo populair dat veel bezoekers met beide handen de kans aangrijpen de wijngaarden te bezoeken waar ze geproduceerd worden - twee vliegen in een klap: het landschap en de Kaaps-Hollandse architectuur te bewonderen en natuurlijk de wijnen proeven!

Overnachten

Slapen bij locals

Trein op het strand, caravan op het dak of een boomhut

Zuid-Afrika kent vele hotels, appartementen, bungalows en parken, maar er zijn ook vele bijzondere slaaplocaties in Zuid-Afrika te vinden. Ooit in een camper geslapen boven op het dak van een hotel? Of de wens om een nacht door te brengen in een boomhut of in een trein op het strand? Drie bijzondere slaapplaatsen in Zuid-Afrika uitgelicht: Bijzonder overnachten in Zuid-Afrika

Vergeet niet mee te nemen

Wat ik heb meegemaakt!!

Reistips

Met dank aan

South African Tourism

South African Tourism

     

Navigatie: Regio's in Zuid-Afrika
Nog geen gegevens.
Afkomstig van WereldPagina.nl, de ideale Reisgids. "http://www.wereldpagina.nl/index.php?title=Zuid-Afrika&oldid=253076"

  

 
Kaart Zuid-Afrika

Klik hier voor een kaart van de regio.

Warning: mysql_fetch_array(): 377 is not a valid MySQL result resource in /var/www/vhosts/wereldpagina.nl/httpdocs/skins/SGuMax.php on line 453
Deze pagina is het laatst bewerkt op 16 dec 2012 om 15:26 door Wereld. Eerdere bijdragen van Samantha, Ellen, chantal holterman, dominique, Naomi, Carry, carien bos en Vera en auteurs 77.61.220.42, Pepperbot, Maren, 217.123.248.66 en 194.171.191.249.