Verenigde Staten

Ga naar: navigatie, zoeken
Welkom in de Verenigde Staten

De Verenigde Staten van Amerika, voor menigeen het ultieme reisdoel. Een land dat zich uitstrekt van Canada tot Mexico en van de Grote Oceaan tot de Atlantische Oceaan. Voor elk wat wils. Naast de Grand Canyon in Arizona en Great Salt Lake in Utah, zijn er nog veel meer natuurwonderen in het land, zoals de Niagara-watervallen op de grens van Canada en de VS, de klippen van het Nationale Park van Bryce Canyon, in Utah en de geisers van Nationaal Park Yellowstone hoofdzakelijk in Wyoming. Te veel om op te noemen.

Menu

Een bijzonder land

Niagara-watervallen

Favoriete gebieden

Manhattan

De staten

Alabama, Alaska, Arizona, Arkansas, Californië, Colorado, Connecticut, Delaware, Florida , Georgia, Hawaii, Idaho, Illinois, Indiana, Iowa, Kansas, Kentucky, Louisiana, Maine , Maryland, Massachusetts, Michigan, Minnesota, Mississippi, Missouri, Montana, Nebraska , Nevada, New Hampshire, New Jersey, New Mexico, New York, North Carolina, North Dakota , Ohio, Oklahoma, Oregon, Pennsylvania, Rhode Island, South Carolina, South Dakota, Tennessee, Texas, Utah, Vermont, Virginia, Washington, West Virginia, Wisconsin, Wyoming , Washington DC

Gebieden

De leukste steden

New York, Las Vegas, Los Angeles, San Francisco, Miami. Orlando, Philadelphia, Washington DC, Seattle, Colorado Springs, Detroit, Chicago, San Diego, Boston, Annapolis, Las Vegas, San Francisco, Orlando, Philadelphia, Seattle

Dit moet je zeker niet missen

Grand Canyon

Niagara-watervallen, Grand Canyon, Yosemite, Death Valley, Yellowstone, Bryce Canyon, Rocky Mountains, Everglades, Mesa Verde

Bekende wintersportgebieden

De top 10

Grand Canyon of het Empire State building? Wat is de populairste toeristische attractie in de USA? Het antwoord is geen van beide! Hoewel ze allebei in de top 10 staan, worden ze overtroffen door Walt Disney World in Orlando, die met meer dan 17 miljoen bezoekers per jaar ruim bovenaan staat, gevolgd door Las Vegas en Washington DC.


De top 10 ziet er als volgt uit:

Mount Rushmore
 1. Walt Disney World Orlando
 2. Las Vegas
 3. Wasghington DC
 4. Golden Gate National Recreation Area
 5. Grand Canyon
 6. Empire State Building
 7. Yosemite National Park
 8. Yellowstone National Park
 9. Mount Rushmore
 10. Walk of Fame

Eten en drinken

Wat wij ervaren hebben lijkt het er op dat de Amerikanen, dit in verband met hun werkdruk, erg veel en langer werken dan wij dat doen. Koken thuis komt mij over als een echt uitje. Vaak haalt men gewoon even eten bij de honderden fast food eettentjes in de buurt zoals bij Mac Donald - Burger King - de Mexicaan - etc. Voor junkfood - Pizza’s - kalkoen - kip - hamburgers - alles in grote hoeveelheden met daarbij natuurlijk een halve liter tot een literbeker soda. Veel en vlug, dat is pas het echte leven en eten, naar het lijkt.

Ga je echt uit eten en dan bedoel ik in een (sjiek) restaurant dan zijn de porties buiten onze formaten groot en veel, tenzij je een senior bestelling doet (met senior korting). Als je klaar bent met eten, vraag je gewoon het personeel om een DOGGY BACK - Het is heel normaal dat je het overgebleven voedsel als porties mee naar huis neemt, men heeft er toch uiteindelijk voor betaald.

Ga je naar een bar, dan heb je alleen toegang als je boven de 18 jaar bent en dan nog nadat je je identiteitskaart heb laten zien, pas dan word je in een bar worden toegelaten. Sterke drank drinken op straat is verboden, toch zie je het wel, men drinkt dan vaak vanuit een bruine papieren zak om de fles heen, zodat deze niet zichtbaar is. Tenslotte iets over het gebak hier, het is niet alleen groot maar ook mierzoet en wordt aangeboden in de meest uiteenlopende scherpe kleuren zoals: gifgeel, hardgroen, zeeblauw, kleuren die bij wijze van spreken pijn doen aan je ogen en die de lust naar dit soort van gebak snel doet afnemen. O ja, vergeet de barbecue niet!

Overnachten

Hotels, motels en appartementen in alle delen van de VS. In De VS zijn vooral New York, Washington, Miami, Las Vegas, Los Angeles, Alaska en San Francisco bekende vakantiebestemmingen. Zowel in het hoogseizoen als in het laagseizoen vindt u hier goedkope hotel aanbiedingen, arrangementen en last minutes.

Vergeet niet mee te nemen

Wat ik heb meegemaakt

Reistips

Verkeer van rechts heeft geen voorrang. Bij gelijke splitsingen is het wie het eerst komt, het eerst gaat. Daar wordt strikt de hand in gehouden. Men wijst als je aan de beurt bent; voordringen doet men niet

Tip: wil je meer weten hoe de Amerikanen over Nederlanders denken en hoe Nederlanders over de Amerikanen en hun levensstijl denken, koop dat beslist het boek van de Nederlandse journalist Charles Groenhuyzen - de titel is: Amerikanen zijn niet gek!)

Reisgidsen

Cultuur Bewust! USA

 • paperback geïllustreerd, 168 pagina's
 • Bol.gif
  Klik op het ISBN nummer om dit boek te bestellen bij BOL.
 • ISBN 9789038917962

Met dank aan

Jeanette Tiekstra reisverhalen

Reisverslagen.net      

Navigatie: Regio's in Verenigde Staten
Nog geen gegevens.
Afkomstig van WereldPagina.nl, de ideale Reisgids. "http://www.wereldpagina.nl/index.php?title=Verenigde_Staten&oldid=253077"

  

 
Kaart Verenigde Staten

Klik hier voor een kaart van de regio.

Warning: mysql_fetch_array(): 349 is not a valid MySQL result resource in /var/www/vhosts/wereldpagina.nl/httpdocs/skins/SGuMax.php on line 453
Deze pagina is het laatst bewerkt op 16 dec 2012 om 15:26 door Wereld. Eerdere bijdragen van Gerben Kappert, Karlyn, Bertus, Vera, Eefje de Vos en Joris Valentijn en auteurs Pepperbot, Maren, 86.94.246.136, 87.249.103.163 en 84.87.123.205.