Venetië

Ga naar: navigatie, zoeken
Historische boottocht


Venetië, ook wel de Dogenstad genoemd, bestaat uit 118 eilandjes. De stad wordt verbonden door een dam met het vasteland. Op 25 maart 421 werd deze stad gesticht en in 1866 werd het een deel van het koninkrijk van Italië. De 16e-eeuwse handelstaat heeft een rijke geschiedenis achter zich. Een bekende legende uit Venetië is Marco Polo, de reiziger die Azië heeft ontdekt. Aan de bijzondere architectuur kunt u de historische sfeer voelen en proeven.'

De Venetiaanse gondels, het San Marcoplein, de Rialtobrug, de basiliek, tientallen paleizen, de brug der zuchten en het Dogenpaleis zijn nog maar een paar redenen om deze stad te bezoeken. Het is de combinatie van zijn culturele en architecturale rijkdom met de unieke ligging die Venetië zo populair maakt.


Er zijn verschillende delen van Venetië te bezoeken. Deze mooie stad is opgedeeld in zes verschillende wijken, die sestieri worden genoemd. De sestieris zijn San Marco, Castello, Dorsoduro, San Polo, Santa Croce en Cannaregio. De hoofdstraat van de stad is Canal Grande. De verschillende straten staan bekend omdat ze dezelfde naam hebben. De straten van Venetië kunt u alleen te voet of over het water door kruisen. Vroeger mochten de Venetianen in het water zwemmen, maar nu is het ten strengste verboden. Het water is nu alleen toegankelijk voor gondels, veerponten en speedboten.

Menu

Hier moet je geweest zijn

Een van de deelnemers aan de jaarlijkse historische race

Auto's rijden er niet, de hoofdweg is een kanaal, het vervoermiddel is een boot. Lijnbussen, taxi's en ziekenwagens zijn in Venetië boten die zich al even ordeloos verplaatsen als de auto's in de grote Italiaanse steden. Venetië zelf bestaat uit 120 eilanden met elkaar verbonden door 150 kanalen en 400 bruggen.

Wie Venetië bezoekt kan er logeren om van deze unieke sfeer te kunnen genieten. Een wandeling door de vele kleine straatjes doet je écht kennismaken met de levenswijze van de Venetianen. Een jaarlijks evenement is de historische bootrace.

Shopping

Campanile en San Marco

Venetië is autovrij, dus perfect om te winkelen!! De belangrijkste winkelstraat is de Mercerie, die van het Piazza San Marco tot Rialto loopt. In de omgeving van de Piazzo San Marco bevinden zich de duurste en chicste winkels van de stad. In de arcaden van Piazza zijn beroemde juweliers en de meest bekendste glas- en kantzaken. De haute couture liefhebbers kunnen optimaal winkelen in de Salizzada San Moise en de Frezzerie. Op het San Marco Plein zijn er veel winkeltjes met een ruime en betaalbare keuze.

Voor voordelige souvenirs, kleding en schoenen kunt u terecht op de grote markt in Mestre, op het vasteland. Deze is iedere woensdag- en vrijdagochtend. Hier betaalt u de helt van het bedrag dat u in de stad kwijt bent! Een ontzettend voordeel dus!! Er zijn ook grote supermarkten waar u inkopen kunt doen. Voor bijvoorbeeld sieraden en antieke spullen kunt u in de vele kleine straatjes terecht. In Anticlea Antiquariato hebben ze mooie glasparels, armbanden, haarspelden en kettingen. De antiekverzamelaars moeten zeker een bezoek brengen aan Beatrice Perini. Dit is een speciaalzaak voor antieke poppen van hout en porseleinen en handgemaakte accessoires.

Eten en drinken

Venetië, een erg beroemde stad in Italië, biedt een ruime keuze aan restaurantjes, van betaalbaar tot chique en duur!

Als u houdt van lekker lang eten met verschillende soorten wijnen, breng dan zeker een bezoek aan Antico Martini. Dit restaurantje staat bekend om lekker Venitiaans eten. De Da Pinto is een zeer goede keuze voor een echte visliefhebber. Men heeft hier betaalbare visgerechten, schaal- en schelpdieren en zeer goede Venitiaanse wijnen (o.a. de beroemde Soave). U kunt natuurlijk altijd naar de pizzeria gaan als u eenvoudig wilt eten. Wilt u op de Venitiaanse manier uit eten gaan, moet u bij de ‘bacari’ zijn. Dit zijn eenvoudige wijnbarretjes met betaalbare hapjes en maaltijden. In de middag kunt u naar een van de vele restaurantjes gezellig op een terrasje zitten voor een lunch, een aperitief of een lekker kopje espresso of cappuccino. Voor echt Italiaans ijs kunt u in geheel Venetië terecht!!

De avond is te kort

Overnachten

Vervoertips

Een water limousine pendeldienst

Emirates heeft een speciale traktatie voor First Class en Business Class passagiers in Venetië; een water limousine pendeldienst van en naar de luchthaven. Emirates is de enige luchtvaartmaatschappij ter wereld die deze service aanbiedt. Passagiers worden vervoerd, vanaf een speciale ponton naast de internationale luchthaven van Venetië, met gedeeltelijk gesloten River-stijl boten met alle comfort aan boord. De korte en aangename rit van het vliegveld naar de Venetiaanse archipel over het water voorkomt een drukke rit over de weg. De water limousine service betekent ook dat passagiers hun hotel met één soort vervoersmiddel kunnen bereiken in plaats van twee. Normaal gesproken nemen passagiers de auto vanaf het vliegveld waarna een rit met een water taxi volgt om het hotel te bereiken.

De Top 10

Bezienswaardigheden:

In de omgeving

In de omgeving van Venetië liggen talloze eilanden. De bekendste zijn Burano, Lido di Venezia, Murano en Torcello.

Foto's

 

Navigatie: Steden en dorpen in Venetië
Nog geen gegevens.
Afkomstig van WereldPagina.nl, de ideale Reisgids. "http://www.wereldpagina.nl/index.php?title=Veneti%C3%AB&oldid=250958"

  

 
Kaart Venetië

Klik hier voor een kaart van de regio.

Warning: mysql_fetch_array(): 315 is not a valid MySQL result resource in /var/www/vhosts/wereldpagina.nl/httpdocs/skins/SGuMax.php on line 453
Deze pagina is het laatst bewerkt op 16 apr 2012 om 16:12 door Wereld. Eerdere bijdragen van Karlyn, Bertus, Shanna, Manon en Rob de Graaf en auteurs Pepperbot, Maren en 217.123.230.41.