Tunesië

Ga naar: navigatie, zoeken
Een rijke geschiedenis en eeuwenoude tradities

Tunesië is niet alleen dichtbij - op nog geen 3 uur vliegen vanaf luchthaven Schiphol- het is tevens een zeer gastvrij land met een rijke geschiedenis en eeuwenoude tradities, een land waar zoveel te doen en te zien is.

Menu

Waarom er naar toe?

Mausoleum van Habib ibn Ali

Tunesië is veelzijdig en weinig landen bieden zoveel mogelijkheden tot ontspanning: van uitgestrekte stranden tot talloze overblijfselen uit de oudheid, van surfen tot golfen of van thalassotherapie tot avontuurlijke tochten in de duinen van de zuidelijke Sahara. Het klimaat en het afwisselende landschap maken het land tot een ideale vakantiebestemming. De bezoeker wordt eveneens overrompeld door de schitterende cultuur van de gastvrije bevolking.

Sprankelende zeeën met gouden stranden, indrukwekkende gebergten, de vruchtbare Sahel, zoutmeren, zandduinen en overweldigende oases… de diversiteit aan landschappen in dit Noord-Afrikaanse land is ongekend.

Met een totale oppervlakte van 164.150 km2 is Tunesië meer dan vier keer groter dan Nederland. De oostkust heeft een lengte van zo'n 800 kilometer, de noordkust 400 kilometer. Het noorden is bergachtig en groen en het reliëf verandert naar het zuiden toe in een vlakker en vooral droger landschap. De chotts (zoutmeren, meestal uitgedroogd) markeren het begin van de Saharagebieden met hun overdadige oasen. Het land heeft een mediterraan klimaat en de hete, droge zomer loopt van mei tot september.

Favoriete gebieden

Zuid-Tunesië, Matmata

De Oostkust van Tunesië is een van de mooiste gebieden aan de Middelandse zee. De vele baaien en ronduit schitterende natuur van dit gebied trekken vele toeristen; moderne en comfortabele hotelwijken zorgen er voor dat de bezoeker zich hier thuisvoelt.

In het Zuidwesten ligt de Dorsale, een indrukwekkende bergketen met variërend in hoogte van 200 tot 1.500 meter, diep uitgesleten hellingen en droge rivierbeddingen. De droge, maar vruchtbare Sahel ten zuiden van de Dorsale zijn begroeid met miljoenen olijfbomen.

De Sahara begint nog zuidelijker, vooraf gegaan door een aantal prachtige oasen. De Chott El Djerid is het grootste zoutmeer van Tunesië, de bekende oasen van Nefta en Tozeur liggen rondom dit meer.

De leukste steden en dorpen

Carthago

Lekker actief

Dit moet je zeker niet missen

Eten en drinken

De Tunesische keuken bestaat uit eerlijke gerechten en verse ingrediënten. Salades, tomaten, vis, lam, beroemde eiergerechten: de traditionele recepten zijn uiterst gevarieerd en u hebt tal van mogelijkheden.

Typische Tunesische gerechten vindt u meestal in de kleinere, plaatselijke eetgelegenheden. Nationaal gerecht bij uitstek is de Couscous, opgediend met lam, kip of vis. Vooral het laatste is is een heerlijk typisch Tunesisch gerecht. Onder de gerechten met vlees is Melloukhia ongetwijfeld het meest verrassende Tunesische gerecht. De Tajines en de Ragouts moeten urenlang sudderen en zacht worden voor de Chachouka en Tbikha (ratatouille van groenten en vlees). Zoals in alle landen rond de Middelandse Zee kan men vóór de maaltijd genieten van een uitgebreid assortiment smakelijke hors d'oevres, zoals pistachenoten, kaki's, groene en zwarte olijven en niet te vergeten vers stokbrood en een schotel vol harissa om aan te lengen met olijfolie.

Typische Tunesische dranken zijn de Celtia, lokaal bier en lokaal bronwater, en de Bouhka, jenever gemaakt van vijgen.

Vergeet niet mee te nemen

EEN FOTOTOESTEL!!! U zult namelijk erg veel mooie plekjes tegenkomen!


Reistips

Tunesische ambachten

  • Geëmailleerd: keramiek In de stad Nebul
  • Ongeglazuurd: aardewerk met name in mokine en in guellala bij djerba
  • Leer: specialiteit van de regio rond Tunis Sfax en Kebili
  • Koper: specialiteit van Tunis
  • Hout: meubelen en traditionele muziekinstrumenten het meeste in kelibia
  • Sieraden: veel zilveren en gouden sieraden ze worden in veel plaatsen gemaakt
  • Tapijten: Het klassieke geknoopte tapijten

Met dank aan

Tunesisch Nationaal Verkeersbureau Amsterdam

Tunesisch Nationaal Verkeersbureau Amsterdam

     

Navigatie: Regio's in Tunesië

Djerba, Nabeul, Zuid Tunesië,

Afkomstig van WereldPagina.nl, de ideale Reisgids. "http://www.wereldpagina.nl/index.php?title=Tunesi%C3%AB&oldid=251540"

  

 
Kaart Tunesië

Klik hier voor een kaart van de regio.

Warning: mysql_fetch_array(): 259 is not a valid MySQL result resource in /var/www/vhosts/wereldpagina.nl/httpdocs/skins/SGuMax.php on line 453
Deze pagina is het laatst bewerkt op 3 jul 2012 om 13:28 door Wereld. Eerdere bijdragen van lejla, Karlyn, nanou_loveraf@hotmail.com, Anne, Vera, Bertus, Carry en Hanneke en auteurs 212.203.4.106, Pepperbot, Maren, 87.210.44.200 en 217.123.224.2.