Troyes

Ga naar: navigatie, zoeken
Troyes

Troyes is de kunststad en historische hoofdstad van de Champagne. Heden ten dage onderscheidt deze stad zich door de textielindustrie en de talrijke outlet centra. Waar u beslist ook een bezoek aan moet brengen is het centrum van de stad. Dit centrum is gebouwd in de vorm van een champagnekurk en is alleen toegankelijk voor voetgangers. De binnenstad bestaat uit mooie gerestaureerde vakwerkhuizen uit de 16e eeuw. Zoals het Huis van de Bakker; het Torentje van de Goudsmid en de talrijke kerken die versierd zijn met een uitzonderlijk geheel van glas-in-lood ramen, waaronder de Sainte-Madeleine kerk, met zijn uitbeitelde stenen oksaal, die een van de mooiste is van Frankrijk, en het gotisch meesterwerk de basiliek van Saint-Urbain.


Een wandeling door de binnenstad leidt u naar de kathedraal van Saint-Pierre-Saint-Paul en naar het Museum voor de Moderne Kunst waar u de collectie van P. en D. Levy kunt bewonderen (in het bijzonder de werken van R. de la Fresnaye en A. Derain, nadat u de werken van Seurat en Balthus heeft bekeken). Vergeet ook niet om de volgende musea te bezoeken: het Huis van de Werktuigen en de Arbeiders Filosofie in het hotel van Mauroy; het Apothekers Museum in het Gasthuis; het Museum voor de Beeldende Kunsten en het Museum St. Loup de Vauluisant.

Hier werden ook de eerste Franse “factory outlets” opgericht. Elk jaar bezoeken 3 miljoen kooplustigen de 250 outlets van Troyes. Er is een ruime keuze aan internationale merkkledij en artikelen voor binnenhuisinrichting. En dat alles met een korting tot 50% op de gangbare prijzen in de kleinhandel!

Kathedraal

Troyes heeft altijd goede relaties gehad met kunstenaars en ambachtslieden en heeft dan ook buitengewoon veel artistiek erfgoed. Daarvan getuigen de talloze heel verschillende en originele musea in de binnenstad en de meesterwerken van de negen kerken die op de monumentenlijst staan, evenals de kathedraal. Alles is doordrenkt van geschiedenis: de keienstraatjes, de gevels van de vakwerkhuizen, de buitengewoon mooie glas-in-loodramen die de kerken van de stad sieren, tot aan de weelderige draperieën die in de 16e eeuwse beeldhouwkunst van Troyes te zien is. Bezoek vooral de Eglise Sainte Madeleine met zijn bijzondere glas-in-loodramen of neem een kijkje in de Eglise Saint Pantaléon, waar een stuk of zestig beelden uit de school van Troyes te zien zijn.

Het Musée de l’Outil et de la Pensée Ouvrière, het gereedschappenmuseum, in het prachtige renaissance Hôtel Mauroy, eert de kunsten van de handwerkslieden en de ambachtelijke kunstenaars, door middel van een zeldzame verzameling van 25.000 gereedschappen en 35.000 boeken. De stad is nog altijd een echte handelsstad en herbergt onder andere het grootste centrum van outlet-stores in Europa.

Op 30 km van Troyes ligt de Toeristische Champagneroute. Hier wordt een kwart van de Champagne geproduceerd. Deze route van 220 km loopt langs bosrijke heuvels, schilderachtige dorpjes en kleine Champagnebedrijven. De wijnbouwer zal u rondleiden op zijn domein en in de Champagnekelders, en u laten proeven van de feestdrank!

Met dank aan

Afkomstig van WereldPagina.nl, de ideale Reisgids. "http://www.wereldpagina.nl/index.php?title=Troyes&oldid=233183"

  

 
Kaart Troyes

Klik hier voor een kaart van de regio.

Warning: mysql_fetch_array(): 976 is not a valid MySQL result resource in /var/www/vhosts/wereldpagina.nl/httpdocs/skins/SGuMax.php on line 453
Deze pagina is het laatst bewerkt op 24 nov 2010 om 00:38 door Wereld. Eerdere bijdragen van hedy en Vera en auteurs Pepperbot.