Trentino

Ga naar: navigatie, zoeken
Gardameer

Vanaf het Gardameer tot aan de Dolomieten, de met fruitbomen en druivenranken bebouwde dalen en woonplaatsen met zeer oude tradities doorkruisend, Trentino houdt nooit op hen die het zowel 's zomers als 's winters bezoeken, te verbazen en er emotioneel bij te betrekken. Iieder dal koestert zorgvuldig haar oorspronkelijke wortels door het bewerken van velden, bossen en almen: ieder hoekje van Trentino kenmerkt zich dus door een heel eisen natuurlijk of cultureel uiterlijk, niet alleen dankzij de natuurreservaten, de biotopen en meren maar ook door de kastelen, musea, beschilderde kerken en oude stads- en dorpskernen die tot op vandaag nog de geur van de middeleeuwen en de renaissance bij zich dragen.

Menu

Een bijzonder gebied

Case Rella in Trento

Steden en dorpen

Lekker actief

Wat dacht u van een duiksprong in een meertje, een partijtje tennis of een fietstocht langs een van vele fietspaden? Zonder dan nog rekening te houden met de echte, ervaren sportliefhebbers die al sterk gemotiveerd naar Trentino komen omdat ze weten dat ze hier het ideaal terrein vinden voor hun lievelingssport: trekkingen alpimsme (op de meer dan zesduizend kilometers bergpaden, voorzien van talrijke berghutten en bivakken); zeilen en surf (op de waters van het prachtige Gardameer, maar ook op de meren van Ledro, Caldonazzo, Levico, Idro, Molveno, Piné...); de adembenemende afdalingen in kano, kayak en rafting (in de ideale "fitness centers" van de bergstromen van Noce, Sarca, Chiese, Travignolo, Vanó, om alleen maar de belangrijkste op te noemen); paardrijden (in één van de talrijke maneges, ofwel in een avontuurlijke tocht langs de grote routes door bossen en weiden); golf (op de zes banen in Trentino); zomerski (mogelijk op de gletsjer van de Presena, de Bergpas van de Tonale); parapente (met vertrekpunten vanaf de Monte Bondone, Panarotta, Doss dei Rossi en Col Rodella in de Valledi Fassa...) en free-climbing (de fantastische rotswanden van de zone van Arco, in Alto Garda, of de natuurlijke of artificiële fitness centers die over heel Trentino verspreid liggen).

Het bezoeken waard

Zomer of winter

De pistes van Paganella maken onderdeel uit van het skigebied Skirama Dolomiti Adamello Brenta. Met één skipas wordt toegang gegeven tot 380 kilometer piste in het westen van Trentino.

De pistes in het noordoosten van Trentino behoren tot het Dolomiti Superski gebied met maar liefst 1200 pistekilometers in totaal. Daarvan ligt ruim 350 kilometer in Trentino.

Kasteel Beseno

Winterse kastelen bezoeken

Eten en drinken

Overnachten

Leuke dagtrips

Reistips

Trentino, gelegen in het hart van de Alpen en van Europa, biedt talrijke gemakkelijke verbindingen langs de baan en de spoorweg. Men komt vanuit het noorden en het zuiden aan met de spoorweg en met de autosnelweg A22 van de Brennerpas, die door de uitgestrekte Valle dell'Adige lopen, - in het territorium zelf kan men zich verplaatsen met de kleinere spoorwegverbindingen (Trento-Malé om de Val di Non en de Val di Sole te bereiken, - Trento-Venetië om de bebouwde centra van de Valsugana te bereiken) en langs confortabele banen die door alle valleien lopen. Trento ligt op 50 km van de luchthaven van Bolzano en op 90 km van de internationale luchthaven van Verona, en ook tamelijk dicht bij de luchthavens van Venetië en Milaan. Vanuit de hoofdstad ontplooit zich een uitgestrekt net van autobusdiensten waarmee ook de kleinste centra van de valleien kunnen worden bereikt.

Met dank aan

Toeristische Organisatie Trentino

 

Navigatie: Steden en dorpen in Trentino

Almazzago, Andalo, Bondone, Bruneck, Caldonazzo, Commezadura, Dimaro, Fai della Paganella, Folgaria, Folgarida, Lago di Caldonazzo, Lago di Ledro, Lavarone, Levico, Luserna, Madonna di Campiglio, Magras, Marilleva, Merano, Passo del Tonale, Pejo, Pinzolo, Rovereto, Trento,

Afkomstig van WereldPagina.nl, de ideale Reisgids. "http://www.wereldpagina.nl/index.php?title=Trentino&oldid=233104"

  

 
Kaart Trentino

Klik hier voor een kaart van de regio.

Warning: mysql_fetch_array(): 1500 is not a valid MySQL result resource in /var/www/vhosts/wereldpagina.nl/httpdocs/skins/SGuMax.php on line 453
Deze pagina is het laatst bewerkt op 24 nov 2010 om 00:33 door Wereld. Eerdere bijdragen van Karlyn en Carry en auteurs Pepperbot, 87.209.182.68 en 217.123.230.41.