Tarn

Ga naar: navigatie, zoeken
Gorges du Tarn

De Tarn is een rivier en een departement. De rivier kent iedereen door de Gorges du Tarn. Het departement is bekend door steden als Albi en Castres. Het ligt in de regio Zuid-Pyreneeën. Er omheen liggen de departementen Aveyron, Hérault, Aude, Haute-Garonne en Tarn-et-Garonne.

Het departement Tarn, in het zuidwesten van Frankrijk, heeft rijk erfgoed, middeleeuwse dorpjes en ongerepte natuur in het Regionale Natuurpark van de Haut Languedoc. Veel activiteiten mogelijk. Talrijke campings.

De rivier de Tarn ontspringt op de Mont Lozère. Stroomopwaarts van Florac komt de rivier de Tarnon hierbij. Deze rivier heeft gaanderweg de fraaie vallei tussen de twee grote hoogvlaktes uitgesleten; de Causse Méjean en de Causse de Sauveterre.

Tussen de brug van Quézac en le Rozier, stroomt de Tarn door imposante kalksteen-canyons: les Gorges du Tarn, wereldwijd bekend.


Fietstip: Het Circuit Pierre-Paul Riquet en Dom Robert.

 

Navigatie: Steden en dorpen in Tarn

Albi, Castres, Cordes-sur-Ciel, Mazamet, Penne, Sorèze,

Afkomstig van WereldPagina.nl, de ideale Reisgids. "http://www.wereldpagina.nl/index.php?title=Tarn&oldid=246303"

  

 
Kaart Tarn

Klik hier voor een kaart van de regio.

Warning: mysql_fetch_array(): 1001 is not a valid MySQL result resource in /var/www/vhosts/wereldpagina.nl/httpdocs/skins/SGuMax.php on line 453
Deze pagina is het laatst bewerkt op 15 jul 2011 om 10:02 door Wereld. Eerdere bijdragen van Karlyn.