Tanglewood

Ga naar: navigatie, zoeken
Tanglewood Music Shed

Het muzikale aanbod van Massachusetts vindt haar oorsprong in 1936, toen het Boston Symphony Orchestra voor het eerst 3 zomerconcerten in de Berkshires gaf. Het landgoed Tanglewood werd gekozen als locatie voor dit jaarlijks terugkerend evenement. Tegenwoordig is landgoed Tanglewood dé locatie van muzikale evenementen en trekt het jaarlijks 350.000 bezoekers per zomer. Maar natuurlijk is er meer te vinden in de Berkshires.

Hoe het allemaal begon

In 1936 gaf het Boston Symphony Orchestra voor het eerst 3 zomerconcerten in de Berkshires, een prachtig glooiend gebied gelegen in het westen van de Amerikaanse staat Massachusetts. Dit festival avant la lettre was een doorslaand succes en boekte al 15.000 bezoekers. In de herfst van datzelfde jaar werd landgoed Tanglewood gedoneerd aan het orkest om de zomerconcerten vanaf dat moment elk jaar te kunnen organiseren. Het Boston Symphony Orchestra behoort tegenwoordig tot Amerika's Big Five: één van de vijf beste orkesten van Amerika met James Levine als dirigent.

Het huidige Tanglewood: een echte Massachusetts traditie

In 1986 werd het terrein van Tanglewood met 40% vergroot met de aankoop van het ernaast gelegen landgoed Highwood. In 1994 werd de Seiji Ozama Music Hall geopend, nu het centrum van de muzikale evenementen van Tanglewood. Tegenwoordig trekt Tanglewood meer dan 350.000 bezoekers per zomer.

De ultieme Tanglewood ervaring kan het best omschreven worden als: de zomer hangt in de lucht, onderuit zittend op houten dekstoelen, een glooiend groen gazon, met blote voeten in het gras, rijk gevulde picknickmanden op wit linnen tafelkleden en dan luisteren naar prachtige klassieke muziek.


==

Afkomstig van WereldPagina.nl, de ideale Reisgids. "http://www.wereldpagina.nl/index.php?title=Tanglewood&oldid=232631"

  

 
Kaart Tanglewood

Klik hier voor een kaart van de regio.

Warning: mysql_fetch_array(): 357 is not a valid MySQL result resource in /var/www/vhosts/wereldpagina.nl/httpdocs/skins/SGuMax.php on line 453
Deze pagina is het laatst bewerkt op 24 nov 2010 om 00:01 door Wereld.