Spanje

Ga naar: navigatie, zoeken
Costa Brava Tossa de Mar

Bekend van Zon, Zee, Strand en Tapas, maar zeker zo geliefd door de cultuur, de historie en het prachtige landschap... Spanje is afwisselend, zowel qua klimaat, als wat betreft cultuur, levenswijze en natuur: van een groen, heuvelachtige landschap met weilanden en kleine vissershaventjes tot de bergen met de eeuwige sneeuw, zoals de Sierra Nevada of de Pyreneeën.


Menu

Dit is Spanje!!

Sagrada Família.jpg

Sagrada Família

Palacio Real de Madrid.jpg

Palacio Real de Madrid

Lloret de Mar.jpg

Strand: Lloret de Mar

Alcázaba1.jpg

Alcázaba Málaga

Campo de Criptana Molinos de Viento .jpg

Molinos de Viento

Picos de Europa.jpg

Picos de Europa

Guggenheim Museum (Bilbao).jpg

Guggenheim Bilbao

Teatro-Museo Dalí.jpg

Teatro-Museo Dalí

Catedral de Sevilla.jpg

Catedral de Sevilla

Bioparc Valencia1.jpg

Bioparc Valencia

Acueducto de Segovia.jpg

Acueducto de Segovia

Alhambra1.jpg

Alhambra Granada

Waarom er naar toe?

Meer dan achtenveertig miljoen toeristen reizen ieder jaar naar Spanje, waardoor dit één van de drie meest bezochte landen ter wereld is. Een bezoek aan Spanje betekent een ontmoeting met de zon, de goede gastronomie, gastvrijheid en levensvreugde.Ook betekent het een ontdekking van het rijke erfgoed aan monumenten, de sporen van de verschillende beschavingen die op dit grondgebied verbleven of het reizen door de ongewone en oogverblindende natuur waarbij van prachtige landschappen vol tegenstellingen genoten kan worden, een kennismaking met de gewoonten van de bevolking van de verschillende streken en delen in hun feesten en volkstradities.

Wie naar Spanje komt kan rekenen op afwisseling waardoor hij zich de reis altijd zal blijven herinneren. Het is om deze reden dat Spanje een gewilde bestemming is in de hele wereld, want de meeste bezoekers blijven terug komen om met ons een klimaat, een natuur en een cultuur te delen die een bijzondere levenswijze met zich mee brengen.


Favoriete gebieden

Cuenca
Costa Blanca Aicante Playa

De streken die het meest ontwikkeld zijn met betrekking tot het zon- en strandtoerisme zijn Andalusië, Murcia, de Valenciaanse Gemeenschap en Catalonië, die over hoogwaardige en een verscheidenheid aan infrastructuren beschikken. Andere streken van het Spaanse Binnenland echter, zoals Aragón, Castilla y León, Castilla-La Mancha en Extremadura bieden de toerist hun aantrekkelijke historische steden - vele daarvan aangemerkt als Werelderfgoed steden, hun erfenis aan kunstwerken en monumenten, hun veelzijdige "astronomie en een natuurtoerisme met prachtige landschappen.

Andere autonome streken zoals La Rioja, Madrid en Navarra beschikken over de aantrekkingskracht van streken met een grote traditie en persoonlijkheid die de reiziger een veelheid van aan natuur en cultuur ontleende attracties bieden.

De Spaanse Eilanden zijn ongetwijfeld één van de meest gewaardeerde toeristische bestemmingen. De Balearen, gelegen in het hart van de Middellandse Zee, bieden een fantastische kust waar genoten kan worden van stranden en watersporten terwijl de Canarische Eilanden, voor de Afrikaanse Atlantische kust, een waar paradijs vormen met de vele stranden, de vulkanische Natuurparken en een buitengewoon klimaat het hele jaar rond.

De steden Ceuta, aan de Afrikaanse kust van de Straat van Gibraltar, en Melilla, aan de Afrikaanse Middellandse-Zeekust, oefenen ook een aantrekkingskracht uit vanwege hun goede bereikbaarheid vanuit het Schiereiland, waardoor van hun stranden genoten kan worden en inkopen gedaan kunnen worden tegen interessante prijzen.

De leukste steden

Barcelona Sagrada Familia

De diversiteit en het contrast waardoor Spanje gekenmerkt wordt komt ook tot uiting in de steden. Keltische, Iberische, Fenicische en later Grieks-Romeinse beschavingen legden de grondslagen voor de eerste stedelijke woonkernen die nog steeds de sporen van hun tijdelijk verblijf dragen.

De Arabische, joodse en christelijke culturen, elk afzonderlijk en beïnvloed door elkaar, leidden tijdens de Middeleeuwen tot de opkomst van steden die een zeer rijk erfgoed aan historische gebouwen en kunst hebben behouden.

Aan de traditie dient ook de moderniteit toegevoegd te worden. Een modern karakter dat reeds enkele van onze koningen zoals bijvoorbeeld Karel III tot uitdrukking wist te brengen in zijn tijd met het doel de stadscentra zoals dat van Madrid te verfraaien met prachtige parken en emblematische monumenten, hetgeen een vernieuwing betekende van het karakter van deze kernen. Een renovatie die later zichtbaar wordt in de uitbreidingsplannen en nieuwe indeling van de grote steden, evenals in de constructie van elegante gebouwen die. in harmonie met de ontwikkeling van de architectonische smaak, vorm hebben gegeven aan de identiteit van onze steden in de laatste twee eeuwen.

Dit contrast komt ook tot uiting in de ontwikkeling van elke stad afzonderlijk, waar landschap, klimaat en dagelijks leven in harmonie een geheel eigen karakter kregen. In sommige steden kan men de getuigenis van een glorieus verleden en een rijk erfgoed aan monumenten vinden; in andere de schoonheid van verblindend licht en felle kleuren of het mysterie van nevel en een altijd groene horizon. Kosmopolitisch of provinciaal, vastgeroest in de tijd of volop in ontwikkeling, maar altijd fascinerend binnen het brede spectrum aan werkelijkheden en suggesties die zij bieden aan iedere bezoeker die van hun vriendelijke gastvrijheid geniet.

Steden en dorpen

Lekker actief

Duiken

Dit moet je zeker niet missen

Bezienswaardigheden

Kathedraal van Burgos, Klooster van de Escorial, Altamira grot, Aquaduct van Segovia, Santiago de Compostela, Garajonay Nationaal Park, Mudejar kunst in Aragon, Kathedraal van Sevilla, Poblet klooster, Archeologische opgravingen van Mérida, Klooster van Santa María de Guadalupe, Doñana Nationaal Park, La Lonja de la Seda de Valencia, Las Médulas, Hospital de Sant Pau, Universiteit van Alcalá de Henares, San Cristóbal de La Laguna, Archeologische opgravingen van Tárraco, Grotten van Atapuerca, Romeinse muren van Lugo, Sagrada Familia, Park Guell, Islantilla.

De grote reisroutes

Siësta

In Spanje wordt 's middags siësta gehouden, met name in de zomer. De siësta valt in heel Spanje van 14:00 tot 17:00, ook al kan dat plaatselijk verschillen. Tijdens de siësta zijn veel winkels gesloten, het is het moment van de dag om te eten en afhankelijk van de regio uit te rusten of slapen. De normale werktijden zijn dus behoorlijk anders dan gebruikelijk in Noord-Europese landen, men werkt gemiddeld van 10:00 tot 14:00 en van 16:00/17:00 tot 20:00/21:00. Het wel of niet sluiten van winkels hangt overigens af van het deel van Spanje waar het om gaat, in het centrum van de grote steden zijn de meeste winkels zes dagen per week open van 10:00 tot 21:00. Eind 2005 werd het voorstel gedaan om de siësta af te schaffen, maar voorlopig zijn daar geen concrete plannen voor.

Shopping

De winkelketen El Corte Inglés is niet alleen bekend en geliefd bij de Spanjaarden, maar ook bij de toeristen. Menig toerist brengt tijdens zijn verblijf in Spanje ook een bezoek aan één van de winkels van El Corte Inglés, die verspreid over het hele land liggen.

Eten en drinken

Eén van de meest aantrekkelijke aspecten van Spanje is ongetwijfeld de keuken, één van de beste ter wereld vanwege de kwaliteit en variatie van de gebruikte producten. Eigenlijk kan men niet spreken van de Spaanse keuken, maar moet gesproken worden van een veelzijdige streekgastronomie. beïnvloed door het klimaat en de inheemse levenswijzen van elke streek apart.

De Spaanse kookkunst onderscheidt zich doordat bij de bereiding van het voedsel traditioneel olijfolie gebruikt wordt als plantaardig vet en reuzel als dierlijk vet. evenals door de grote variatie aan fruit en groenten die de Arabische cultuur aanbracht en andere elementen zoals de aardappel en de tomaat die uit Amerika kwamen.

Vergeet niet mee te nemen

Overnachten

Vakantiewoningen in Spanje zijn er te kust en te keur. Het is maar wat je wilt gaan doen in het land van de grote contrasten. Naar een van de costa's met de kinderen? Met vrienden genieten van prachtige steden in het zuidelijke Andalusië? Met het gezin wandelen in de groene Picos de Europa? Raften of bergbeklimmen in de Pyreneeën? Of toch maar liever op je terras van rust en wijn genieten in de Rioja? Waar zie jij het liefst in Spanje je vakantiehuisje staan?

Wat ik heb meegemaakt!!

Ik ben afgelopen zomer naar Marbella geweest. Marbella is een beetje de jetset van Spanje, en daarom was het ook wel heel erg duur, vooral met uitgaan. Wel was het supermooi, mooi weer en die lange boulevard aan het strand met al die mooie winkels is echt super. Ook de haven in Puerto Banus een klein plaatsje naast Marbella is supergaaf. In dit plaatsje kan je leuk uitgaan en is heel toeristisch.

Reistips

Met dank aan

Spaans Verkeersbureau

Spaans Verkeersbureau

     

Navigatie: Regio's in Spanje

Alava, Almeria, Andalusië, Andalusië Binnenland, Aragón, Aragón/Navarra/La Rioja, Asturië, Balearen, Barcelona, Baskenland, Canarische Eilanden, Cantabrië, Castilië, Castilië en Leon, Castilië en León, Castilië&Leon, Castilië-La Mancha, Catalonië, Catalonië Binnenland/Pyreneeën, Ceuta, Costa Almeria/Tropical, Costa Blanca, Costa Brava, Costa Calida, Costa Cálida, Costa de Almeria, Costa de Almería, Costa de Barcelona Maresme, Costa de la Luz, Costa de Valencia, Costa del Azahar, Costa del Garraf, Costa del Sol, Costa del Sol/Andalusië, Costa Dorada, Costa Tropical, El Hierro, El Maresme, Extremadura, Fuerteventura, Galicië, Gran Canaria, Granada, Guipuzcoa, Het Groene Spanje, Ibiza, La Gomera, La Palma, La Rioja, Lanzarote, Madrid, Majorca, Mallorca, Minorca, Murcia, Navarra, Pirineu de Girona, Pontevedra, Pyreneeën, Salamanca, Sevilla, Tenerife, Valencia, Valencia (Regio), Valencia Binnenland,

Afkomstig van WereldPagina.nl, de ideale Reisgids. "http://www.wereldpagina.nl/index.php?title=Spanje&oldid=254735"

  

 
Kaart Spanje

Klik hier voor een kaart van de regio.

Warning: mysql_fetch_array(): 1297 is not a valid MySQL result resource in /var/www/vhosts/wereldpagina.nl/httpdocs/skins/SGuMax.php on line 453