Schillig

Ga naar: navigatie, zoeken
Schillig

In het Noordzeebad Schillig aan de noordoostelijke punt van de Ostfriese kust zijn vaak ideale condities voor de populaire sport kitesurfen - surfen hangend aan een grote vlieger. Er zijn weinig plekken in Europa waar de omstandigheden zo goed kunnen zijn als hier.


Vlak vóór de kust van Schillig is het zeewater meestal kalm en vlak, waardoor de plek zeer geschikt is voor beginners. Wie verder de zee op gaat kan rekenen op flinke golven, maar moet dus wel over meer ervaring beschikken.

Aan het strand is een kiteschool gevestigd met een groot terrein waar de watersporters hun uitrusting in orde kunnen maken. Voor passende accommodatie kan het driesterren hotel Upstalsboom zorgen, dat vooral in het voorseizoen aantrekkelijke arrangementen biedt.

Schillig is ook een plaats waar Nordic Walking als een vorm van wadlopen wordt aangeboden. Onder leiding van een gids zijn bij eb tochten mogelijk naar Minsener Oog, een eilandje voor de kust.

Afkomstig van WereldPagina.nl, de ideale Reisgids. "http://www.wereldpagina.nl/index.php?title=Schillig&oldid=231488"

  

 
Kaart Schillig

Klik hier voor een kaart van de regio.

Warning: mysql_fetch_array(): 1126 is not a valid MySQL result resource in /var/www/vhosts/wereldpagina.nl/httpdocs/skins/SGuMax.php on line 453
Deze pagina is het laatst bewerkt op 23 nov 2010 om 22:45 door Wereld. Eerdere bijdragen van auteurs Pepperbot.