Santiago de Compostela

(Doorverwezen vanaf Santiago de Compostella)
Ga naar: navigatie, zoeken
Kathedraal Santiago de Compostela

Aan de andere kant van de Pyreneeën in het noordwesten van Spanje, ligt bedevaartsoord Santiago de Compostella. Hier bevindt zich volgens de legende het graf van de apostel Jakobus. Over het graf is een indrukwekkende basiliek gebouwd. De eerste pelgrims bezochten Santiago al in de tiende eeuw. Tegenwoordig eindigen pelgrims uit heel Europa hun voet- of fietstocht, genaamd Camino de Santiago (De weg naar Santiago), in het religieuze oord. In 1499 werd Parador de Reis Catolicos gebouwd, om onderdak te bieden aan pelgrims. De accommodatie doet tegenwoordig dienst als een luxe vijfsterrenhotel, gelegen naast de heilige basiliek aan Plaza de Obradoiro.


Santiago de Compostela, de stad van de Apostel, staat vol monumenten en het is heel aanlokkelijk een wandeling te maken door de straten, pleinen en hoekjes alvorens te genieten van de uitstekende Galicische keuken en bij wijze van souvenir een voorbeeld van het beroemde zilversmeedwerk of volkskunst te kopen. De belangrijkste feesten worden op 24 en 25 juli gevierd ter ere van St. Jakob.

Het netwerk van wegen, de Jacobsweg dat naar Santiago de Compostela leidt, erkend als Eerste Europese Culturele Route vanwege het verspreiden van culturele uitingen en het creëren van een gezamenlijke identiteit lussen de Europese volkeren, is ongetwijfeld de belangrijkste grote route die bezoekers uit de hele wereld door het Spaanse land leidt.

Afkomstig van WereldPagina.nl, de ideale Reisgids. "http://www.wereldpagina.nl/index.php?title=Santiago_de_Compostela&oldid=244324"

  

 
Kaart Santiago de Compostela

Klik hier voor een kaart van de regio.

Warning: mysql_fetch_array(): 1002 is not a valid MySQL result resource in /var/www/vhosts/wereldpagina.nl/httpdocs/skins/SGuMax.php on line 453
Deze pagina is het laatst bewerkt op 11 apr 2011 om 15:53 door Wereld. Eerdere bijdragen van Karlyn, hedy, Bertus en Vera en auteurs Pepperbot en Maren.