Romeinse monumenten Trier

Ga naar: navigatie, zoeken
Trier Porta Nigra

De Porta Nigra (Zwarte Poort) is het waarmerk van de stad Trier.

Kaiserthermen

Van het Romeinse badpaleis uit de 4e eeuw met zijn warm- en koudwaterbaden en sportveld zijn de gemetselde muren van het warmwaterbad en het onderaardse gangensysteem met zijn stookplaatsen voor de verwarming bewaard gebleven.


Trier Basilika

De rond 310 gebouwde Basilika (Aula Palatina) was in de Romeinse tijd in gebruik als troonzaal van keizer Konstantijn, in de Middeleeuwen als burcht van aartsbisschoppen en keurvorsten van de keurstaat Trier en is thans de kerk van de evangelische gemeente. Rondleidingen voor groepen van minstens 10 personen door het gebouw en de eronder liggende opgravingen uit vroegere Romeinse periodes zijn na afspraak mogelijk.Met dank aan

Stadt Trier

Afkomstig van WereldPagina.nl, de ideale Reisgids. "http://www.wereldpagina.nl/index.php?title=Romeinse_monumenten_Trier&oldid=230988"

  

 
Kaart Romeinse monumenten Trier

Klik hier voor een kaart van de regio.

Warning: mysql_fetch_array(): 1064 is not a valid MySQL result resource in /var/www/vhosts/wereldpagina.nl/httpdocs/skins/SGuMax.php on line 453
Deze pagina is het laatst bewerkt op 23 nov 2010 om 22:13 door Wereld. Eerdere bijdragen van Carry en auteurs Pepperbot, 217.123.248.66 en 84.105.252.26.