Rome

Ga naar: navigatie, zoeken
Rome

Rome, middelpunt van het ooit zo machtige Romeinse Rijk, stad van vele mythes en inspirerende verhalen, gebouwd op zeven heuvels, kruispunt van de Aniene en de Tiber. Dit is Rome. Rome is de hoofdstad van Italië en is een echte trekpleister vanwege haar talrijke bezienswaardigheden en evenementen. Rome straat sfeer uit, kortom Rome heeft het!"

Menu

Hier moet je geweest zijn

Trevi Fontein

In Rome bevindt zich Vaticaanstad. In deze onafhankelijke staat, staat de St. Pieter. Dit is de belangrijkste kerk van het christendom. Voor de kerk ligt het St. Pietsersplein. Verder vind je er nog het Vaticaans Museum, dit museum bevat een van de grootste kunstverzamelingen. Ook is er nog de Sixtijnse Kapel met prachtige schilderingen van Michelangelo. Je kunt er onder andere het wereldberoemde ‘Laatste oordeel’ zien. Wanneer je Romeinse restanten wil zien, moet je naar het Antieke Rome gaan. Hier zijn vele bezienswaardigheden zoals het Colosseum. Dit is een zeer groot amphitheater uit de Romeinse tijd. Erg bijzonder is ook de oude havenstad in Rome, Ostia. Hier krijg je een goed beeld van een oude antieke stad door allerlei opgravingen. Verder is er nog het Pantheon. Dit was vroeger een heilige Griekse plaats die omgevormd is tot een heilige Christelijk plaats. Ook leuk om eens langs te gaan is het Engelenburcht. Dat is een mausoleum, een gebouw waar het lichaam van een overleden persoon werd begraven, meestal was dit een groot heerser. Tegenwoordig dient het als museum. Wanneer u nou eens even een dagje rustig aan wilt doen kunt u gerust een bezoekje brengen aan de Thermen van Caracalla en Diocletianus. Dit is een gezondheids -en vermaakcentra. Overige bezienswaardigheden zijn de Trevi-fontein met het Neptunus beeld. Men zegt dat als je er een muntje in gooit, je zult terug keren naar Rome. Wanneer je nog een portret van jezelf wilt, kun je het beste naar het Piazza Navona gaan, dit is een langwerpig plein met fonteinen en is bekend vanwege zijn staartkunstenaars. Let op: de meeste musea’s zijn op maandag gesloten. En je kunt Rome het beste bezoeken in het voor en najaar.

EUR met het Palazzo della Civiltà del Lavoro

Een buitenwijk van Rome, maar wel een bezoek waard: de wijk EUR, het Esposizione Universale di Roma met als meest markante gebouw het Palazzo della Civiltà del Lavoro, ook wel het vierkante colosseum genoemd. Een erfenis van Benito Mussolini...

Shopping

Vlakbij Republica zijn vele winkels (zoals op vele plaatsen in Rome), deze worden in dit deel van de stad aangevuld door kraampjes waar lederwaren, als riemen en tassen, te koop worden aangeboden. Omdat mijn pas nieuwe broek eigenlijk iets te wijd ik, koop ik een mooie rode riem voor slechts 5 eurootjes. Deze wordt zelfs op maat gemaakt! Belangrijk: Omdat Rome vrij druk is, moet je oppassen voor zakkenrollers!

Eten en drinken

Het is leuk uit eten te gaan in Trastevere. In deze wijk aan de overkant van de Tiber (vanuit het oude centrum gezien) zijn vele gezellige en goedkope restaurants te vinden. Tip: hoe verder je van de tramhalte wegloopt, des te beter en goedkoper het eten. Je kunt erg lekker eten bij Dar Battero, Via della Lungaretta 156, Trastevere.

De Italiaanse keuken

De mensen in Italië eten veel pasta’s zoals macaroni, lasagne, spaghetti enzovoort. Deze deeggerechten worden gegeten in verfijnde combinatie met groente, vlees en saus. De pasta’s zijn wereldwijd bekend. Verder heb je nog pizza. De pizza heeft een ronde krokante deegbodem waarop verschillende groenten en dergelijke worden meegebakken. De pizza wordt bij voorkeur geserveerd met Italiaanse wijn. En dan heb je nog het ijs. Het ijs is vaak ambachtelijk gemaakt met natuurlijke ingrediënten. Er bevinden zich veel Italiaanse ijssalons buiten Italië.


Ontdek Rome vanuit klooster

Heb je altijd al eens willen ervaren hoe het is om het klooster in te gaan? Boek dan een stedentrip naar het Grand Hotel Gianicolo**** in Rome. Het is gesitueerd in een voormalig klooster uit de 18e eeuw. Een deel ervan wordt nog bewoond door nonnen. Het hotel is fraai gelegen, hoog boven de stad, met een prachtige tuin en een groot buitenzwembad. Een ideale uitvalsbasis om Rome te ontdekken.

Het Hotel heeft een prachtig overdekt dakterras met fraai uitzicht over het Vaticaan en Rome. Binnen geniet je van een luxe inrichting met beschilderde, en glazen plafonds. De kamers zijn mooi ingericht met bad of jacuzzi. Er is ook airconditioning.

Vervoertips

Wil je naar Rome, dan moet je de fiets nemen. Er zijn twee beschrevenroutes, die van Benjaminse en die van Reitsma. Ze zijn allebei prachtig. Trek er een paar weken voor uit en geniet...

De Top 10

Coloseum

Stadswandeling Rome

Met dank aan

 

Navigatie: Steden en dorpen in Rome

Rome,

Afkomstig van WereldPagina.nl, de ideale Reisgids. "http://www.wereldpagina.nl/index.php?title=Rome&oldid=248629"

  

 
Kaart Rome

Klik hier voor een kaart van de regio.

Warning: mysql_fetch_array(): 300 is not a valid MySQL result resource in /var/www/vhosts/wereldpagina.nl/httpdocs/skins/SGuMax.php on line 453