Lille

(Doorverwezen vanaf Rijsel)
Ga naar: navigatie, zoeken
Lille Stadhuis en toren
Citadelle de Lille

Lille is een grote stad in het noorden van Frankrijk. Jong, levendig, kosmopoliet, creatief en cultureel – dat is Lille! Een stad met meerdere facetten en de ideale bestemming voor een dagtrip of weekendje weg. Geniet van de unieke mix van Vlaamse traditie en de Franse levensstijl in een stad die het hele jaar door in beweging is! Bezoek zeker de Citadel van Rijsel, (Citadelle de Lille).

Ontdek deze bruisende stad door even een terrasje te pakken of een van de 19 schitterende en (inter)nationaal bekende musea te bezoeken. Ook ‘s avonds bruist het in Lille en kan je hier heerlijk uit eten in de vele restaurants.

Menu

Vlaamse en moderne stijl

De futuristische torens van de wijk Euralille

De gekleurde gevels in Vlaamse stijl leunen tegen de futuristische torens van de wijk Euralille. Het drukke centrum ligt op een steenworp afstand van het rustige stadspark met haar stervormige Citadel. In het oude stadscentrum wandelt u over geplaveide steegjes en langs vele boetiekjes, kunstgalerijen, cafeetjes en restaurants. Met een Nederlandssprekende gids is het mogelijk deze stad te voet, per fiets of Segway te verkennen – de ideale manier om hier overal te komen.

Cultuur alom

Le palais des Beaux-Arts de Lille

Lille is van handelsstad in de Middeleeuwen omgetoverd tot industriestad in de 19de eeuw naar een stad vol ambities in de 20ste eeuw en sindsdien op cultureel vlak een referentie geworden. Van het LaMLille Métropole Musée d'art moderne, d'art contemporain et d'art brut (Lille Métropole Museum voor Moderne kunst, Hedendaagse kunst en Art brut) tot aan de Opera, van festivals naar tentoonstellingen, heeft de cultuur zich hier een plaatsje in het dagelijkse leven weten te veroveren.

Lille voor shoppers

Lille is dé plek om te gaan shoppen. Naast alle grote merken vind je hier altijd wel iets unieks van jonge ontwerpers. Iedere wijk heeft zijn eigen stijl en karakter. Voor luxe en designartikelen ben je op het juiste adres in het oude stadscentrum van Lille – Vieux Lille. Warenhuizen en internationale merken zijn weer te vinden in Euralille. En dan is er natuurlijk ook de Braderie van Lille. Elk jaar in september lokt deze brocante markt twee miljoen koopjesjagers van heinde en verre. Er is eigenlijk altijd wel een reden om naar Lille te komen.

Kerstmis

De kerstmarkt in Lille zorgt voor een sprookjesachtige kerstsfeer in de stad! De hele stad bruist en de prachtige gevels worden versierd met weelderige decoraties. Ook worden er 83 chalets op Place de Rihour geplaatst, waar ambachtslieden en verkopers originele en verrassende geschenken uit o.a. Rusland, Canada en Polen aanbieden in een besneeuwd dorpje! Proef van de heerlijke glühwein en lekkernijen geniet van de prachtige decoratie die de gehele binnenstad sieren. Daarnaast is Lille de ideale bestemming voor kerstshoppers, want de stad beschikt maar liefst over 3900 winkels. Rond de kerst zijn er in Lille 3 koopzondagen. De perfecte gelegenheid om kerstinkopen te doen!

Reuzenrad

Tijdens de kerstmarkt verschijnt er op de Grote Markt in Lille een indrukwekkend reuzenrad. Een rad dat wel 50 meter hoog is en voor een geweldig uitzicht zorgt over de stad. U kunt het beste een ritje na 16.30 uur maken, de stad is dan prachtig verlicht en de sfeer fenomenaal. Het reuzenrad zal van eind november tot begin januari elke dag geopend zijn vanaf 12.00 uur tot laat in de avond.

Met dank aan

Atout France

Atout France

Afkomstig van WereldPagina.nl, de ideale Reisgids. "http://www.wereldpagina.nl/index.php?title=Lille&oldid=249248"

  

 
Kaart Lille

Klik hier voor een kaart van de regio.

Warning: mysql_fetch_array(): 979 is not a valid MySQL result resource in /var/www/vhosts/wereldpagina.nl/httpdocs/skins/SGuMax.php on line 453
Deze pagina is het laatst bewerkt op 21 okt 2011 om 10:50 door Wereld. Eerdere bijdragen van Karlyn, Anneloes en Carry en auteurs Maren.