Polen

Ga naar: navigatie, zoeken
Wawel

Polen is een natuurtuin en een cultuurschatkist. Wie op zoek is naar een avontuur, zal die hier vinden, wie rust en ontspanning zoekt, zal die te midden van de natuur ervaren, en degene die amusement wil, zal zich goed vermaken. De Polen houden van gasten en nodigen ze graag uit. Deze bezoeken en gesprekken blijven in de herinnering.

Menu

Waarom er naar toe?

Iedereen kan in Polen iets aantrekkelijks voor zichzelf vinden. Moderne toeristische infrastructuur maakt recreatie op hoog niveau mogelijk. Musea, galeries van moderne kunst, concertzalen en ook zwembaden, paardrijclubs, discotheken en night clubs voldoen aan de hoogste eisen. Dankzij de traditionele Poolse gastvrijheid voelen toeristen zich hier echt lekker.

De rijkdom van de natuur – in veel regio’s verrassend oorspronkelijk – maakt actieve recreatie gedurende het hele jaar mogelijk. Het klimaat in Polen is is gunstig voor recreatie en ontspanning het hele jaar door. De Barnstenen Kust van de Oostzee en Mazurië – het Land van de Duizend Meren, oude bossen, rivieren en hoogvlaktes, waardoor gemarkeerde routes leiden voor wandelaars, waterliefhebbers, fietsers en ruiters.

Special: Natuur in Polen

 

Favoriete gebieden

De 16 provincies van Polen

De leukste steden

Warschau/Warszawa, Kraków (Krakau), Gdańsk, Poznań, Wrocław, Torun, Heiligkruis

Overnachten

Ook in Polen zijn er uiteenlopende vakantiehuisjes te huur. Het aanbod van vakantiehuizen groeit ieder jaar weer sterk. Een idee dus? een vakantiehuis aan het witte stranden aan de Oostzeekust in het Noorden of een sneeuwzekere bestemmingen in de Hoge Tatra, de Karpaten en het Reuzegebergte?

Dit moet je zeker niet missen

Kastelen in Polen
 
Kasteel Marbork

Niet alleen kinderen dromen ervan om in een kasteel te komen - een verdedigingsbouwsel omringd door muren, voorzien van bastions en een sfeer vol legendes. Meer lezen...

Eten en drinken

Polen kent een gevariëerde en lekkere keuken. Traditionele soepen zijn: rodebietensoep (barszcz czerwony), zure soep met worst (żurek), paddestoelensoep (grzybowa). Het is de moeite van de bigos en de pierogi te proeven. Liefhebbers van gebak zullen worden verrukt door het Poolse kruidengebak (piernik), wittekaasgebak (sernik) en maanzaadgebak (makowiec).

Liefhebbers van regionale bijzondere gerechten krijgen belangstelling voor menu’s van 17de eeuwse herbergen in Sucha Beskidzka en Jeleśnia (in de regio van Żywiec) – de lokale specialiteit is de kwaśnica - een soep van zuurkool gekookt met varkenssnuit. Onder de drank verdient honingjenever bijzondere aandacht. Bij vleesgerechten smaakt wodka het beste, bij het nagerecht – de likeur Krupnik. Op een hete dag drinkt men voor de afkoeling bier van het merk Żywiec, Okocim of Lech.


Zomer of winter

Uitzicht Zakopane naar Gubalowka
Het winterseizoen in Polen duurt langer dan in West of Zuid Europa. Het geldt vooral voor het gebied in het Zuiden en Noordoosten van ons land. De sneeuw ligt daar heel vaak vanaf november tot maart. Meer lezen...

Vergeet niet mee te nemen

Wat ik heb meegemaakt!!

Met dank aan

Pools Informatiebureau

Pools Informatiebureau


     

Navigatie: Regio's in Polen

Beskiden, Beskidengebergte, Beskidengebergte/Hoge Tatra, Bieszczady, Bocht van Dantzig, Ermland-Mazurië, Groot Polen, Groot-Polen, Heiligkreuz, Karpaten, Kaschubische Schweiz, Klein Polen, Klein-Polen, Kujavië-Pommeren, Lodz, Lublin, Lubusz, Masuren, Mazovië, Mazurisch merengebied, Neder-Silezië, Oostzeekust, Opole, Pieniny, Podlachië, Podlasie, Pommeren, Pommern/Kassoebische Schweiz, Pommers Merenplateau, Pommerse Bocht, Rowy/Oostzeekust, Schlesien, Silezië, Sudetengebergte, Tatra, West-Pommeren, Westelijke meren/Wielkopolska, Zuid-Polen, Łódź,

Afkomstig van WereldPagina.nl, de ideale Reisgids. "http://www.wereldpagina.nl/index.php?title=Polen&oldid=254742"

  

 
Kaart Polen

Klik hier voor een kaart van de regio.

Warning: mysql_fetch_array(): 1219 is not a valid MySQL result resource in /var/www/vhosts/wereldpagina.nl/httpdocs/skins/SGuMax.php on line 453