Reims

(Doorverwezen vanaf Paleis van Tau)
Ga naar: navigatie, zoeken
Sint-Remi
Reims is één van de meest belangrijke Kunst en Geschiedenis steden. De stad staat bekend om zijn kathedraal, die herinnert aan de kroning van de Koningen van Frankrijk. Daarnaast is de stad beroemd om zijn champagne. Reims is de zetel voor vele belangrijke Champagnehuizen. De kathedraal van Reims, gebouwd in de gotische stijl, is bijzonder door de schoonheid van de architectuur, de evenwichtige afmetingen en de rijkdom van de beeldhouwwerken, waarvan de “Glimlachende Engel” de meest bekende is.

In deze stad, waar onder andere Colbert en Sint Jean-Baptiste de la Salle zijn geboren, neemt de geschiedenis een speciale plaats in. Het doopsel van Clovis omstreeks 496 is de eerste in een lange reeks van een voortlevende traditie van inhuldigingen en kroningen van koningen. Met de komst van Charles X komt er een eind aan deze traditie. Het Paleis van Tau bevat een rijkdom aan herinneringen aan de wijdingen (te bezoeken vlak naast de kathedraal). De kathedraal, het Paleis van Tau, de abdij en de basiliek van Sint-Remi staan allen op de wereld erfgoedlijst van monumenten van UNESCO.

Om het product de champagne heen, waarvan u alle geheimen kunt ontdekken door één van de vele voor het publiek toegankelijke wijnkelders te bezoeken, heeft zich een verfijnde gastronomie ontwikkeld. In Reims en omgeving wachten vele beroemde tafels op u.

Bezienswaardigheden

Marspoort

Het Museum voor de Beeldende Kunsten, het Museum Hotel Le Vergeur, het voormalige College van de Jesuïten en het Planetarium, het Fort van Pompelle, het Museum van Reddition, het Museum voor Automobielen van Reims Champagne, de Kapel Foujita, de Basiliek en het Museum van Sint-Remi, de Crypto-zuilengang, de Marspoort, en het Koningsplein…

Atout France

Atout France

Afkomstig van WereldPagina.nl, de ideale Reisgids. "http://www.wereldpagina.nl/index.php?title=Reims&oldid=244835"

  

 
Kaart Reims

Klik hier voor een kaart van de regio.

Warning: mysql_fetch_array(): 977 is not a valid MySQL result resource in /var/www/vhosts/wereldpagina.nl/httpdocs/skins/SGuMax.php on line 453
Deze pagina is het laatst bewerkt op 13 mei 2011 om 07:18 door Wereld. Eerdere bijdragen van Karlyn, Anneloes, Carry en Vera en auteurs Pepperbot.