Overijssel

Ga naar: navigatie, zoeken
Blokzijl

Overijssel is zonder twijfel de mooiste provincie van Nederland. Nergens vindt u zo veel verschillende landschappen dicht bij elkaar. Kent u de uitgestrektheid van de meren van de Weerribben? De IJssel en de Vecht? Hoe vaak heeft u de Sallandse Heuvelrug bezocht? Kent u Twente? Neem de fiets en bezoek het Twentse boerenland met zijn prachtige boerderijen.


Menu

Een bijzonder gebied

Het Baken van Overijssel

Een bijzonder landleven, een verademing voor wie van rust en ruimte houdt, een goudmijn voor natuurliefhebbers. Overijssel heet u welkom in de ‘Tuin van Nederland’. Tussen het IJsselmeer en de Duitse grens fleurt u op van de overdaad aan natuur, cultuur en historie die u ter plekke aantreft. Een gastvrij onthaal hoort er vanzelfsprekend bij. Vriendelijkheid en persoonlijke aandacht liggen als het ware in de aard van de provincie verankerd.

Eentonig valt Overijssel allerminst te noemen. Iedere streek heeft z’n eigen kenmerken en landschapstypen. De Kop van Overijssel bijvoorbeeld geldt als één van die idyllische plekjes waar u het land het beste varend kunt verkennen. Het domein van de purperreiger, de wielewaal en de aalscholver lijkt als het ware uitgevonden voor de watersporter. Ook vogelaars, vissers, wandelaars en fietsers komen hier volop aan hun trekken.

De omgeving rond Giethoorn staat synoniem met watersport. Te voet of per fiets eropuit trekken behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden. In de hele provincie zijn talrijke wandel- en fietsroutes uitgestippeld. Door weer en wind, over bergen en door dalen, in Overijssel kunt u uitwaaien in alle windrichtingen.

In Salland vallen u dan meteen de hoogteverschillen in het landschap op. Voordat u het zich realiseert gaat u vanaf de Sallandse Heuvelrug door een… Diepe Hel. Naar het Vechtdal is slechts een klein stapje, de onderlinge verschillen zijn niettemin behoorlijk. Ga zelf maar eens kijken en geniet mee van prachtige panorama’s.

Tussen Vecht en Regge komt u talrijke molens, kastelen en bosrijke partijen op uw pad tegen. Uitgestrekte landgoederen, oude Saksische boerderijtjes met prachtige tuinen, weides met grazende koeien en kronkelende riviertjes strekken zich uit tot ver in Twente.

Volgt u liever de loop van de historie, dan bieden de Hanzesteden langs de IJssel uitkomst. In de historische centra van Kampen, Zwolle, Hasselt en Deventer stapt u vanuit het heden zo het verleden binnen. Overijssel ontdekken kan op talloze manieren.

Steden en dorpen

Deventer

Almelo, Zwolle, Enschede, Hasselt, Hengelo, Kampen, Deventer, Ommen,Vroomshoop, Heino, Wijhe, Den Ham, Raalte.

Lekker actief

Fietsen

Fietstochten

Het bezoeken waard

Informatiecentra

Natuurgebieden

Hoe lang nog??

Welkom in Overijssel

Meer varkens dan mensen.... Het werd altijd gezegd van Noord-Brabant maar Overijssel staat op de nominatie om deze titel over te nemen. De Brabanders wisten wel wat hun te wachten stond en hebben voor de bouw van Megastallen een stokje gestoken. In Overijssel zeggen ze: Van harte welkom. Industrieterrein voor de prijs van landbouwgrond en midden op het platteland. Ga jullie gang....

Al fietsend en wandelend komt u deze reusachtige vleesfabrieken wel tegen. Let op dat u niet overreden wordt door een vlees- of voertransport!!

Recreatieterreinen

Gekke plekken

De Hellehond van de Lutte, de man zonder hoofd in IJhorst, de offersteen van maangodin Tanfana in Oldenzaal. Hoe boeiend de provincie Overijssel is, wordt aangetoond in “Gekke Plekken in Overijssel”.

Zomer of winter

Eten en drinken

Overnachten

Leuke dagtrips

Met dank aan

GOBT.jpg

 

Navigatie: Steden en dorpen in Overijssel

Agelo, Albergen, Almelo, Ambt Delden, Ane, Arrien, Balkbrug, Bathmen, Beerze, Bentelo, Bergentheim, Blokzijl, Boekelo, Borne, Broekland, Dalfsen, De Bult, De Bult (Overijssel), De Lutte, De Vloeivelden bij De Krim, Delden, Den Ham, Denekamp, Deurningen, Deventer, Diepenheim, Diepenveen, Dinkelland, Engelandsche Bosch, Enschede, Enter, Fortmond, Gammelke, Geesteren, Geesteren (Overijssel), Genemuiden, Giethoorn, Goor, Gramsbergen, Haaksbergen, Haarle, Hardenberg, Hasselt (Nederland), Heeten, Heino, Hellendoorn, Hengelo, Hengevelde, Hezingen, Hoge Hexel, Holten, IJhorst, IJsselham, Infocentrum IJssel Den Nul, Kallenkote, Kampen, Lattrop, Lemele, Lemelerveld, Lettele, Losser, Lutten, Luttenberg, Mariënheem, Markelo, Neede, Nieuw-Heeten, Nieuwleusen, Nijverdal, Nutter, Oldenzaal, Olst, Ommen, Ootmarsum, Paasloo, Raalte, Reutum, Rheeze, Rheezerveen, Rijssen, Rossum, Rouveen, Schuinesloot, Sint Jansklooster, Slagharen, Staphorst, Steenwijk, Steenwijkerwold, Stokkum (Overijssel), Tilligte, Tubbergen, Vilsteren, Vollenhove, Vriezenveen, Wanneperveen, Weerselo, Welsum, Wierden, Wijhe, Zwartsluis, Zwolle,

Afkomstig van WereldPagina.nl, de ideale Reisgids. "http://www.wereldpagina.nl/index.php?title=Overijssel&oldid=229578"

  

 
Kaart Overijssel

Klik hier voor een kaart van de regio.

Warning: mysql_fetch_array(): 331 is not a valid MySQL result resource in /var/www/vhosts/wereldpagina.nl/httpdocs/skins/SGuMax.php on line 453
Deze pagina is het laatst bewerkt op 23 nov 2010 om 20:52 door Wereld. Eerdere bijdragen van Karlyn, Carry, Karlijn, Anne, Gerjan Kosters, Bertus en Vera en auteurs 194.171.191.249 en 82.75.174.21.