Orsa Grönklitt

Ga naar: navigatie, zoeken
Orsa Grönklitt5.jpg
Poolbeer
Orsa Grönklitt

Orsa in Dalarna ligt op de grens van het lieflijke, populaire Siljangebied en de ruigere natuur van Noord Zweden. Van oudsher is het een trekpleister voor veel binnen- en buitenlandse toeristen.

Het berenpark en informatiecentrum ´Rovdjurscentrum´, oftewel wildedierencentrum, Grönklitt (Orsa Björn Park), in Orsa hoopt, in de directe nabijheid van skipistes en wildgebieden, een bron van informatie te zijn voor degenen die meer willen weten over roofdieren, in het bijzonder over de beer.

Het berenpark in Orsa biedt bezoekers behalve het spotten van de ´beren in het echt´ al langer onder meer tentoonstellingen en lezingen.

Het berenpark in Orsa Grönklitt, Orsa Berenpark, is inmiddels uitgebreid met een roofdierencentrum. Diverse roofdieren, ook uit andere delen van Europa worden hier beschermd en bestudeerd. Björnparken Orsa Grönklitt trekt bezoekers uit vele delen van Europa.


Het is het grootste berenpark van Europa. Door de verschillende uitkijkpunten, waar je een overzicht hebt over de gehele hokken, zijn de dieren goed te observeren. Aanwezige diersoorten: bruine beer, ijsbeer, Kamtsjatkabeer, Siberische tijger, lynx, wolf, veelvraat, oehoe, vos.

Het vakantiepark Orsa Grönklitt herbergt een camping, typisch Zweedse houten huurhuisjes en heeft appartementen die een prima uitvalsbasis vormen voor een bezoek aan alle bezienswaardigheden in het park en de omgeving. Wie wil kan naar een eilandje kanoën, een elanden safari maken of goud wassen om zo een souvenir van onschatbare waarde bij elkaar te sprokkelen. Maar door de bossen struinen, lekker zwemmen in het meer en worstjes grillen boven een eigen gemaakt kampvuurtje kan ook. Echter, een bezoek aan Tomteland mag eigenlijk niet ontbreken. In dit sprookjesland van bossen, meren en watervallen woont de Kerstman van Zweden en ontmoet je trollen, elfen en de Koning van het Zweedse woud, de eland.


Logo Orsa Bear Park.gif

Website

Orsa Grönklitt

Afkomstig van WereldPagina.nl, de ideale Reisgids. "http://www.wereldpagina.nl/index.php?title=Orsa_Gr%C3%B6nklitt&oldid=248602"

  

 
Kaart Orsa Grönklitt

Klik hier voor een kaart van de regio.

Warning: mysql_fetch_array(): 1087 is not a valid MySQL result resource in /var/www/vhosts/wereldpagina.nl/httpdocs/skins/SGuMax.php on line 453
Deze pagina is het laatst bewerkt op 27 sep 2011 om 10:54 door Wereld. Eerdere bijdragen van Bertus en Gido en auteurs Pepperbot, Maren en 217.123.230.41.