Nieuw-Zeeland

Ga naar: navigatie, zoeken
Nieuw Zeeland

Nieuw-Zeeland was begonnen met een stuk land, zonder mensen. Zo'n 500 miljoen jaar geleden was Nieuw-Zeeland een deel van het zuider continent van Gondwanaland. Zo'n 65 miljoen jaar geleden, was Nieuw-Zeeland eigen land.

Nieuw-Zeeland bestaat uit twee hoofdeilanden. Op de twee eilanden, het Noorder- en Zuidereiland , die zich over een lengte van meer dan 1.600 km uitstrekken, treft u een grote diversiteit aan landschappen aan. Van het subtropische noorden met zijn prachtige stranden tot het bergachtige zuiden biedt Nieuw-Zeeland u alles wat u van uw vakantiebestemming mag verwachten. De gemiddelde reistijd naar Nieuw-Zeeland bedraagt ongeveer 24 uur. Daarbij maakt het niet uit of u via het Verre Oosten of via de Verenigde Staten vliegt.

Menu

Waarom er naar toe?

Nieuw Zeeland is een paradijs voor sportactiviteiten, zo is het land een van de meest populaire wintersportbestemmingen van het zuidelijk halfrond, vanwege de grote sneeuwval in veel gebieden.

In Nieuw Zeeland zijn een aantal erg interessante steden te bezoeken. onder andere is er natuurlijk de hoofdstad Wellington en de grootste stad, Auckland. Nieuw zeeland heeft ook veel variatie in natuur; Hoge bergen, snel stromende rivieren, diepe en heldere meren, geisers en kokende modder, grote bossen,moerassen en pannekoek rotsen en lange, verlaten stranden.

Accommodatie

In de vakantiegebieden en de grote steden zijn vele goede en comfortabele hotels te vinden. Ook zijn er motels te vinden langs de doorgaande wegen in Nieuw Zeeland. In de buitengebieden voor sportieve activiteiten vind je de resorthotels. De campings liggen verspreid over het hele land. Ze zijn kwalitatief goed met faciliteiten voor campers/moterhomes.

Attracties

Bereikbaarheid

Luchtvaart

Nationale luchtvaartmaatschappij:

  • Air New Zealand ( TE, ANZ )

Aanvlieghavens:

  • Auckland ( AKL )
  • Christchurch ( CHC )

Spoorwegen

Spoorwegmaatschappij:

  • New Zealand Railways

Belangrijke verbinding:

  • Auckland - Wellington
  • De Tanzalpine express rijdt tussen Christchurch en Greymouth. Het traject hoort bij de klassieke treinreizen over de mooiste trajecten op aarde.

Scheepvaart

Tussen het Noorder- en Zuidereiland de ferry route Wellington - Picton ( Reistijd ongeveer 3 uur )

Busvervoer

  • Nieuw Zeeland heeft diverse particuliere busmaatschappijen
  • De Kiwi - coachpass en de Travelpass zijn speciale busabonnementen voor toeristen.

Autohuur en campers/motorhomes

In de grote plaatsen zijn auto's en campers te huur

Favoriete gebieden

Het eiland Kapiti is een beschermd natuurgebied. Er mogen maximaal 50 mensen per dag naar hei eiland. Te Urewera is een gebied van bijzondere schoonheid, gelegen op het Noordereiland, ongeveer een uur rijden ten zuidoosten van Rotorua.

De leukste steden

Dit moet je zeker niet missen

Nieuw Zeeland

Eten en drinken

In Nieuw Zeeland kan je heerlijk eten en drinken. Nieuw Zeeland staat bekend om zijn smaakvolle gerechten uit een schoon milieu. Het vlees komt van dieren die gras in de plaats van graan hebben gegeten en heeft daardoor een rijkere smaak. In Nieuw Zeeland is lamsvlees erg populair. Dankzij de lange kust heeft Nieuw Zeeland veel vis en zeevruchten. De vruchtbare grond produceert veel soorten groente en fruit. Fish and chips, van Britse invloed, zie je nog steeds terug in de 'kiwi-keuken'. In Nieuw Zeeland worden veel hartige taarten gebakken en tijdens de lunch krijg je meestal sandwiches. Het ontbijt is net zoals het traditionele Engelse ontbijt, gebakken eieren met bacon, bonen in tomatensaus, toast en marmalade.

Maori kinderen

Vergeet niet mee te nemen

Voor een stekker is een adapter nodig (drie vlakke pennen).

Voor reizigers uit Nederland en België: geldig paspoort, dat nog drie maanden na de datum van de terugreis geldig moet zijn en een geldig retourticket. Bij een verblijf tot drie maanden is geen visum nodig. Bij een verblijf van langer dan drie maanden is wel een visum nodig. Voor een bezoek aan Nieuw-Zeeland zijn geen vaccinaties vereist.

Reistips

     

Navigatie: Regio's in Nieuw-Zeeland

Auckland, Wellington,

Afkomstig van WereldPagina.nl, de ideale Reisgids. "http://www.wereldpagina.nl/index.php?title=Nieuw-Zeeland&oldid=251518"

  

 
Kaart Nieuw-Zeeland

Klik hier voor een kaart van de regio.

Warning: mysql_fetch_array(): 265 is not a valid MySQL result resource in /var/www/vhosts/wereldpagina.nl/httpdocs/skins/SGuMax.php on line 453