Moselle

Ga naar: navigatie, zoeken
Metz

Moselle ligt naast de departementen Meurthe-et-Moselle en Bas-Rhin, onder de rook van Duitsland, België en Luxemburg. Moselle, genoemd naar de rivier de Moezel ontvangt u voor een gastronomisch, ontspannend en recreatief verblijf!

In het hart van Lotharingen vindt men een opmerkelijk erfgoed, met de stad Metz, het Middeleeuwse kasteel van Malbrouk, de bouwwerken van de Maginot-linie, het Europese archeologische park, zijn kunst en tradities op het gebied van kristal en aardewerk... zonder de kleurrijke activiteiten zoals de Mirabelfeesten en de Kerstmarkten te vergeten!

De Moezel biedt meer dan 5.000 km aan wandeltochten, een netwerk van betoverende tuinen, fleurige steden en dorpen, twee natuurparken…

Het departement leent zich uitstekend om per fiets te verkennen. Kleine, verlaten weggetjes en fietspaden voeren u door indrukwekkende en afwisselende landschappen. Maak kennis met de Wijn- en Mirabellenroute, de uitlopers van de Vogezen, de historische plaatsen van de Maginot-linie of onze ambachten (kristal van Baccarat, de glasblazerij van Vannes-le-Château, email van Longwy)… Een Nederlandstalige fietsgids laat u al deze troeven ontdekken.


Een bestemming die 9 golfterreinen met 18 holes biedt, maar ook kuuroorden en recreatie in Amnéville-les-Thermes, het attractiepark Walibi-Lorraine en het Dierenpark van Sainte Croix in Rhodes .

 

Navigatie: Steden en dorpen in Moselle

Rhodes,

Afkomstig van WereldPagina.nl, de ideale Reisgids. "http://www.wereldpagina.nl/index.php?title=Moselle&oldid=228103"

  

 
Kaart Moselle

Klik hier voor een kaart van de regio.

Warning: mysql_fetch_array(): 226 is not a valid MySQL result resource in /var/www/vhosts/wereldpagina.nl/httpdocs/skins/SGuMax.php on line 453
Deze pagina is het laatst bewerkt op 23 nov 2010 om 19:32 door Wereld. Eerdere bijdragen van Karlyn en auteurs Pepperbot.