Mont Blanc

Ga naar: navigatie, zoeken

De Mont Blanc is een mooie berg in de winter om te skiën en in de zomer om te wandelen met veel houten hutjes waar je gezellig iets kan drinken in de verwarmende zon. Het is een van de hoogste bergen van Italië het is dan op de top ook héél koud en winderig.


De Mont Blanc wordt tegenwoordig overspoeld door toeristen die even naar boven denken te klimmen. Dit is met slecht weer niet altijd even eenvoudig en ten zeerste af te raden. De Mont Blanc is de hoogste berg van Frankrijk en ligt op de grens met Italië, boven het Aosta-dal en Courmayeur. Het is de hoogste berg van de EU en de Alpen, maar niet van Europa: de Elbroes in de Kaukasus is hoger. De Mont Blanc is 4808 meter hoog (enkele jaren geleden nog 4810 meter, maar dankzij de opwarming is de top 1.95 meter geslonken, deze bestaat uit ijs).

Mont Blanc

Er bestaat overigens ook een plaatsje dat Montblanc heet, vernoemd naar de prachtige berg de Mont Blanc.

Met dank aan

Afkomstig van WereldPagina.nl, de ideale Reisgids. "http://www.wereldpagina.nl/index.php?title=Mont_Blanc&oldid=248584"

  

 
Kaart Mont Blanc

Klik hier voor een kaart van de regio.

Warning: mysql_fetch_array(): 1663 is not a valid MySQL result resource in /var/www/vhosts/wereldpagina.nl/httpdocs/skins/SGuMax.php on line 453
Deze pagina is het laatst bewerkt op 27 sep 2011 om 10:52 door Wereld. Eerdere bijdragen van Lennart ten Kate, Karlyn, Bertus en Vera en auteurs Pepperbot en 217.123.226.42.