Milaan

Ga naar: navigatie, zoeken
Milaan 's nachts

Milaan is ontstaan uit de zee: bij boorwerkzaamheden in Via Byron hebben enkele arbeiders fossiele schelpen en resten van uit de zee afkomstige foraminiferen aangetroffen. Hoewel het huidige stadsbeeld voornamelijk door moderne architectuur bepaald wordt, heeft Milaan ook een enorme rijkdom aan kunstschatten te bieden. Buitenstaanders hebben meestal een vrij eenzijdig beeld van de stad, ni. dat van een industriële metropool. Maar Milaan is veel meer dan dat: naarmate men het centrum nadert, komen mooie patriciërshuizen, kerken en karakteristieke pleinen te voorschijn en het loont de moeite op ontdekkingstocht te gaan. Om alle bezienswaardigheden die Milaan rijk is te bezichtigen heeft de bezoeker heel wat dagen nodig.

Menu

Hier moet je geweest zijn

Milaan heeft het beroemdste operagebouw van de wereld, het Scala. Milaan is verder de stad van mode en disign, je vindt er dan ook trendy modegalerijen. De gotische Dom aan de Piazza del Duomo is ook erg mooi. Dit is tevens het middelpunt van de stad.


Shopping

Milaan is de thuisbasis van de grote Italiaanse modeontwerpers: Dolce & Gabbana, Missoni, Versace, Armani. Shopaholics kunnen hier hun hart ophalen aan de allerlaatste modecreaties in de Via Sante Andrea en de Via della Spiga. Maar ook recessionista´s kunnen hier terecht in de talloze outlets met designerkoopjes. De uitverkoop start in juli en duurt de hele zomer. Dus neem die lege koffer mee en boek alvast die vlucht.

Eten en drinken

Overnachten

Overnachten in Milaan is niet zo heel goedkoop. Als u goedkoop in Milaan wilt overnachten is kunt u beter in de omringende steden een hotel zoeken. In Bergamo bijvoorbeeld (hier vindt u het vliegveld Orio al Serio), Cremona of in Como. Met het openbaar vervoer bent u dan binnen een half uur tot een uur in het centrum van Milaan.

Rondom het station van Milaan (stazione centrale) zijn de goedkopere hotels van Milaan te vinden. U vindt hier hotelkamers vanaf 50 euro p.p. per nacht. Luxe hotels en appartementen vindt u in het centrum.

Vervoertips

De Top 10


Zeker ook de moeite waard

Karakteristieke straten en buurten

In de omgeving

Met dank aan

Jenny: www.ikreis.net Mei 2003. Aan mij de eer gedurende een week een bevriend lab in Milaan te bezoeken. Intensief, leerzaam, vermoeiend. Het weekend was echter geheel voor mezelf...

Afkomstig van WereldPagina.nl, de ideale Reisgids. "http://www.wereldpagina.nl/index.php?title=Milaan&oldid=248578"

  

 
Kaart Milaan

Klik hier voor een kaart van de regio.

Warning: mysql_fetch_array(): 995 is not a valid MySQL result resource in /var/www/vhosts/wereldpagina.nl/httpdocs/skins/SGuMax.php on line 453
Deze pagina is het laatst bewerkt op 27 sep 2011 om 10:51 door Wereld. Eerdere bijdragen van Marco, Karlyn, Carry, Bertus en Lieke van der Zee en auteurs Pepperbot, 212.108.12.2 en Anne..*.