Meer van Genève

Ga naar: navigatie, zoeken
Alpes Vaudoises

Eén regio, vier werelden. Ze kwamen, ze zagen en ze bleven: Courbet, Kokoschka, Charlie Chaplin en vele anderen vóór en na u. Geen wonder: aan de Rivièra van de regio Meer van Genève smelten alpenpanorama en zuidelijke vegetatie tot een unieke harmonie samen..


Het Meer van Geneve wordt overigens ook Lac Léman genoemd.

Menu

Een bijzonder gebied

In een wijde boog lopen de met wijnstokken bedekte hellingen naar het Meer van Genève af. De hoofdstad Lausanne heeft de mooiste ligging met uitzicht op de hoge Alpen. Steden vol leven en kleine wijndorpjes liggen langs de glinsterende watervlakte. Een land tussen droom en werkelijkheid en toch oorspronkelijk: in de laagvlakte uitgestrekte korenvelden en dorpen van het boerenland, daartussen middeleeuwse stadjes met machtige kastelen. In het noorden de bergen van de Jura waar hemel en aarde elkaar ontmoeten en de ziel ruimte vindt. In het stille Vallée de Joux ongerepte natuur, ver weg van het drukke gedoe. De Alpen rond het Meer van Genève in het oosten: ongekunstelde bergwereld, sappige weiden, chaletdorpen, toppen en gletsjers: zonneterrassen voor ontspannende vakantie en sportief avontuur.


Steden en dorpen

Château-d'Oex

Een levendige cultuur en uitstekende shoppingmogelijkheden kenmerken de steden Lausanne, Vevey-Montreux, Nyon, Rolle, Morges en Yverdon-les-Bains.

Lekker actief

Het bezoeken waard

Lavaux, de "wijnberg-terrassen" aan de heuvels boven het meer van Genève. staan op de werelderfgoedlijst van de Unesco.

Zomer of winter

Vallée de Joux

In de Alpes Vaudoises gletsjerafdalingen wagen, op langlaufski's of sneeuwschoenen over de Jurahoogvlakten trekken, citylife combineren met gourmet-genoegens. In de regio Meer van Genève komen drie werelden bij elkaar en laat een vakantie zich ideaal combineren.

Uitgestrekte bossen en hoogvlakten lokken gasten naar de Vallée de Joux, naar St-Cergue of Ste-Croix/Les Rasses. In gastvrije bergdorpen vindt u een ruim wintersportaanbod met 500 km pisten en 150 liftinstallaties. Hoogtepunten zijn een iglo-avontuur of vliegen in een heteluchtballon. Veelzijdigheid op een kleine oppervlakte is troef in de regio Meer van Genève!

De lente bent u ook welkom aan de Zwitserse Rivièra, het door heuvels beschutte gebied langs de oevers van het Meer van Genève. Ook de vogels merken het: de meeuwen verzamelen zich in wervelende baltsvluchten boven het meer, de vinken oefenen in het struikgewas, uit alle kruinen klinkt getingeltangel van meesjes. En dat terwijl aan de overkant van Montreux vanuit het bergmassief Le Grammont in het Wallis nog brede sneeuwtongen tot diep in de bossen reiken.


Een voorjaarsvakantie aan het Meer van Genève betekent flaneren, de heerlijke streekwijnen van de Lavaux drinken, winkelen of cultuur opsnuiven in steden en stadjes. Of je laven aan de bloemenpracht tijdens een wandeling over narcissentrails in de heuvels achter Montreux of in de iristuinen van het kasteel Vullierens bij Morges.

Eten en drinken

Overnachten

Dit kost zeker een dag!!

Met dank aan

De eerste versie van deze teksten over Zwitserland is afkomstig van Zwitserland Toerisme

Zwitserland Toerisme

 

Navigatie: Steden en dorpen in Meer van Genève

Avenches, Château-d’Oex, Lausanne, Les Diablerets, Leysin, Montreux/Vevey, Morges/Rolle, Nyon, Payerne, St-Cergue, Ste-Croix/Les Rasses, Vallorbe, Villars, Yverdon-les-Bains,

Afkomstig van WereldPagina.nl, de ideale Reisgids. "http://www.wereldpagina.nl/index.php?title=Meer_van_Gen%C3%A8ve&oldid=243693"

  

 
Kaart Meer van Genève

Klik hier voor een kaart van de regio.

Warning: mysql_fetch_array(): 1268 is not a valid MySQL result resource in /var/www/vhosts/wereldpagina.nl/httpdocs/skins/SGuMax.php on line 453
Deze pagina is het laatst bewerkt op 25 feb 2011 om 20:27 door Wereld. Eerdere bijdragen van Anne en auteurs Pepperbot en 84.30.138.63.