Centraal Massief

(Doorverwezen vanaf Massif Central)
Ga naar: navigatie, zoeken
Puy de Dôme

Het Centraal Massief, Massif central, is het hooggelegen plateau onder Clermont-Ferrand in het midden van Frankrijk. Een groot deel van het gebied is van vulkanische oorsprong. Kenmerkend zijn de indrukwekkende landschappen in een prachtig behouden gebied, een wandelparadijs, maar ook een prima bestemming voor vrije tijd en rust.

In het Centraal Massief liggen de departementen Allier, Ardèche, Aveyron, Cantal, Corrèze, Creuse, Haute-Loire, Haute-Vienne, Loire, Lot, Lozère en Puy-de-Dôme.

De Auvergne en Limousin zijn de voornaamste regio's van het Centraal Massief.

De twee grootste steden in dit gebied zijn Clermont-Ferrand en Saint-Étienne. Bezoek zeker ook Rocamadour.

De meeste bergen zijn oorspronkelijk vulkanen, puys genaamd, zoals de Puy de Sancy (1886 m), Puy Mary (1787 m), Puy de Dôme (1464 m). Door het massief lopen rivieren als de Tarn en de Ardèche. De Loire ontspringt er.


Menu

Lekker actief

Wandelen

Samen wandelen met de ezels Louna, Avoine of Lupin geeft een bepaalt ritme en gevoel aan uw wandeltocht. Een overnachting in een Mongoolse yoert geeft nog een extra avonturistisch tintje aan uw vakantie. Deze regio is zeer geschikt voor wandelingen met de hele familie. De hoogte verschilt van 500 tot 900 meter, de routes zijn schaduwrijk en er zijn etappes met een lengte van 6 tot 15 kilometer. Kinderen worden enthousiast van dit avontuur en kunnen gerust even uitrusten op de rug van een ezeltje. Tel: +33 (0)5 55 79 04 04

Fietsen

Dit gebied is heuvelachtig en wordt doorkruist door kleine pittoreske weggetjes.. U fietst langs majestueuze kastelen, religieuze bouwwerken, pittoreske dorpjes en vele andere natuurlijke ‘schatten’.

Vélo-rail circuit

Ontspannen fietsen door het land van Richard Leeuwenhart, dat kan op het vélo-rail circuit. Dit is een soort waterfiets voor vier personen, gelegen op een oud spoorlijntje. Het fietsen is niet zwaar en zelfs de colletjes van dit vijf kilometer lange traject zijn zonder grote inspanning te doen. Ideaal voor de kinderen. Bovendien is het heuvelachtige landschap prachtig. U kunt de vélo-rail fietsen per uur of per dag huren.

Le Puy-de-Dôme à vélo

De fietsgids “Le Puy-de-Dôme à vélo” beschrijft in detail de twaalf bestaande fietsroutes die verspreid liggen over het departement Puy-de-Dôme. Dit vulkanisch landschap is een ideaal decor voor een mooie fietstocht met prachtige uitzichten. De twaalf rondritten van 36 tot 80 kilometer zijn speciaal aangelegd voor fietsers en zeer geschikt voor een dagtocht. Natuurlijk kunt u er ook meerdere dagen op uit trekken om dit netwerk van 758 kilometer te verkennen.

Het bos van Tronçais

Huur eens een moderne, geluidloze, electrische fiets en ontdek samen met vrienden of familie op eigen gelegenheid het bos van Tronçais. Het minimum aantal mensen is tien en er zijn alleen fietsen voor volwassenen te huur. In de zomer zijn er ook georganiseerde trips door het bos.

Het bezoeken waard

Volvic

De hele zomer organiseert waterfabrikant Volvic rondleidingen in zijn bottelfabriek en biedt zij ons een kijkje in de keuken, waar jaarlijks meer dan een miljard flessen worden gevuld. Tijdens de rondleiding wordt meer uitgelegd over de kwaliteit van dit gerenommeerde mineraalwater, dat natuurlijk gefiltreerd wordt door vulkaanrotsen. Ook wordt duidelijk dat de bescherming van de natuur van ongekend belang is voor de kwaliteit van ons water. Een bezoek aan de fabriek laat zien hoe zeer dit bedrijf zijn best doet om de helderheid en kwaliteiten van het water uit de Volvic bron te beschermen en op welke wijze het bottelen wordt gecontroleerd en beschermd.


Met dank aan

Atout France

Atout France

Afkomstig van WereldPagina.nl, de ideale Reisgids. "http://www.wereldpagina.nl/index.php?title=Centraal_Massief&oldid=245503"

  

 
Kaart Centraal Massief

Klik hier voor een kaart van de regio.

Warning: mysql_fetch_array(): 1003 is not a valid MySQL result resource in /var/www/vhosts/wereldpagina.nl/httpdocs/skins/SGuMax.php on line 453
Deze pagina is het laatst bewerkt op 22 jun 2011 om 12:16 door Wereld. Eerdere bijdragen van Carry en auteurs Pepperbot en Pediant.