Marrakech

Ga naar: navigatie, zoeken
Stadsmuur Marrakech

|<youtube v="RIoHCD4HVyo" />}} Marakech ligt in het westen van Marokko. Het is samen met Fez, Meknes en Rabat één van de vier Koningsteden van Marokko. Marakech ligt in de Haouzvlakte, net in de regenschaduw van de Hoge Atlas.

De Medina van Marrakech, de oude historische stad, is nog goed bewaard gebleven. Dit is te danken aan Frankrijk. Tijdens de koloniale periode, Marokko was tussen 1912 en 1956 een frans Protectoraat, werd naast de Medina een nieuw stadsdeel aangelegd.

Djemaa el Fna is het grootste en bekendste plein van Marrakech. Laat u overdonderen door de drukte. Verwonder u om de slangenbezweerders, de muzikanten en acrobaten. Voor een westerling lijkt dit een grote chaos.

Hier vindt u ook talloze eetkraampjes en komt u altijd wel een Marokkaans souvenir naar uw smaak tegen.

Ga zeker ook naar de Ben Joesoef Madrassa, (de koranschool), het reusachtige paleis van de sultan (het El-Badipaleis en de Majorelletuin.

Menara buiten Marrakech


Overnachten

Behalve indrukwekkende moskeeën en exotische markten, zijn in veel Marokkaanse steden fraaie traditionele paleizen te vinden. Een aantal van deze zogenaamde ‘riads’ doet tegenwoordig dienst als hotel. Wie luxueus en sprookjesachtig wil overnachten, kan zich geen betere plek op aarde wensen. Marokkaanse luxe is bovendien erg voordelig. Marrakech behoort tot de top tien van wereldsteden met de goedkoopste vijfsterrenhotels.

Palais Sebban

Het betoverende Palais Sebban is, met haar sprookjesachtige achttiende eeuwse architectuur, één van de grootste riads van Marrakech. Dit luxueuze hotel in de middeleeuwse stad aan de voet van het Atlasgebergte dankt haar naam aan de jonge Sebban, de voormalige eigenaar van dit riad. Het hotel heeft twee dakterrassen met zwembad, die uitzicht bieden over het oude centrum. De verlichte toren van de Koutoubia moskee levert een prachtig uitzicht op. Het hotel heeft een spa met hammam, sauna en gym.

Riad la Sultana

Riad la Sultana is gevestigd in het hart van de ‘gouden driehoek’ in Marrakech, vlak naast koninklijke paleizen en het beroemde Djemaa el Fna plein. Daar wordt ‘s ochtends een exotische markt gehouden. Later op de dag zijn er verschillende curiositeiten te bewonderen, waaronder slangenbezweerders en dansers. In deze levendige omgeving van kronkelende straatjes rond het oude centrum – de medina – vormt het hotel een oase van rust en ontspanning. Lichaam en geest worden opgefrist in de uitgebreide spa met hammam, sauna en gym.


Afkomstig van WereldPagina.nl, de ideale Reisgids. "http://www.wereldpagina.nl/index.php?title=Marrakech&oldid=248569"

  

 
Kaart Marrakech

Klik hier voor een kaart van de regio.

Warning: mysql_fetch_array(): 223 is not a valid MySQL result resource in /var/www/vhosts/wereldpagina.nl/httpdocs/skins/SGuMax.php on line 453
Deze pagina is het laatst bewerkt op 27 sep 2011 om 10:50 door Wereld. Eerdere bijdragen van auteurs Pepperbot.