Marne

Ga naar: navigatie, zoeken
Wijngaarden

Het departement Marne is genoemd naar de gelijknamige rivier. Er omheen liggen de departementen Ardennes, Meuse, Haute-Marne, Aube, Seine-et-Marne en Aisne. Als je vanaf het noorden komt zie je eerst nog veel graan- en koolzaadvelden. Ter hoogte van Châlons-sur-Marne kom je de eerste wijngaarden tegen. Inderdaad je bent in de Champagne.

Bezoek zeker Epernay. Vanuit deze stad worden talloze excursies georganiseerd door de Vallei van de Marne.

De rivier de Marne ontspringt op het plateau van Langres. Bij Charenton-le-Pont mondt de rivier uit in de Seine. De Marne stroomt door 6 departementen: Haute-Marne, Marne, Aisne, Seine-et-Marne, Seine-Saint-Denis en Val-de-Marne.

Boottocht op de Marne

In de Champagne vallei is het mogelijk om een anderhalf uur durende boottocht te maken. Op deze manier kunt u de regio met haar vele wijngaarden vanaf het water ontdekken. De tocht voert door diverse kanalen en via de rivier de Marne. De boottocht kan gedurende het hele jaar gemaakt worden.

 

Navigatie: Steden en dorpen in Marne
Nog geen gegevens.
Afkomstig van WereldPagina.nl, de ideale Reisgids. "http://www.wereldpagina.nl/index.php?title=Marne&oldid=242239"

  

 
Kaart Marne

Klik hier voor een kaart van de regio.

Warning: mysql_fetch_array(): 370 is not a valid MySQL result resource in /var/www/vhosts/wereldpagina.nl/httpdocs/skins/SGuMax.php on line 453
Deze pagina is het laatst bewerkt op 26 jan 2011 om 16:34 door Wereld. Eerdere bijdragen van Karlyn en auteurs Pepperbot.