Mara Noboisho

Ga naar: navigatie, zoeken
Afrikaanse Leeuw

Het Mara Noboisho Conservancy, gelegen in Narok-Zuid (Great Rift Valley), beslaat meer dan 200km² en grenst aan het beroemde Masai Mara National Reserve. Naboisho, betekent in het Maasai ‘bij elkaar komen’. Het project is een initiatief van de lokale bevolking om het behoud van wildlife in het gebied te combineren met toerisme. Hierbij is het van groot belang dat het leefgebied van zowel de landeigenaren als de omliggende gemeenschappen wordt ondersteund.

Het doel van het beschermingsgebied is behoud van biodiversiteit en sociaal-cultureel erfgoed, terwijl toerisme tegelijkertijd zorgt voor lokale werkgelegenheid. Eén van de opmerkelijk resultaten is het overloopgedrag van dieren uit nabij gelegen gebieden. Dit gedrag heeft een bijzonder effect op de concentratie van dieren in Mara Noboisho. Het verwachte aantal leeuwen is al even groot of zelfs groter dan het aantal in Ngorongoro Crater, in Tanzania Crater. Andere grote voordelen zijn betere gezondheidszorg, schone energie en persoonlijke ontwikkeling van de lokale bevolking door middel van onderwijs en training.

Afkomstig van WereldPagina.nl, de ideale Reisgids. "http://www.wereldpagina.nl/index.php?title=Mara_Noboisho&oldid=236482"

  

 
Kaart Mara Noboisho

Klik hier voor een kaart van de regio.

Warning: mysql_fetch_array(): 368 is not a valid MySQL result resource in /var/www/vhosts/wereldpagina.nl/httpdocs/skins/SGuMax.php on line 453
Deze pagina is het laatst bewerkt op 13 dec 2010 om 16:18 door Wereld.