Maginot Linie

Ga naar: navigatie, zoeken
Maginot linie

De Maginot linie bestaat uit 58 verdedigingswerken en 400 kazematten, samen goed voor anderhalf miljoen ton beton. Deze verdedigingsgordel werd gebouwd na de Eerste Wereldoorlog op aanraden van André Maginot, de Minister van Oorlog tussen 1922 en 1929. De linie hééft het Duitse leger er niet van weerhouden Frankrijk in de Tweede Wereldoorlog snel te veroveren. Vandaag kunnen echter bepaalde verdedigingswerken, die in perfecte staat bewaard zijn gebleven, bezocht worden door toeristen. Voorbeelden van dergelijke forten zijn de Simserhof bij Bitche, Galgenberg in Cattenom, Michelsberg in Dalstein, Fermont in Longuyon en Hackenberg in Veckring dat het grootste verdedigingswerk van de Maginot linie is. Ook te noemen zijn het fort van Bambesch, Immerhof in Hettange Grande, Zeiterholz in Entrange, het fort met de fresco's in Hestroff, en het Fort Casso in Rohrbach-les-Bitche.

Met dank aan

Comité Régional du Tourisme de Lorraine

Comité Régional du Tourisme de Lorraine

Afkomstig van WereldPagina.nl, de ideale Reisgids. "http://www.wereldpagina.nl/index.php?title=Maginot_Linie&oldid=227225"

  

 
Deze pagina is het laatst bewerkt op 23 nov 2010 om 18:46 door Wereld. Eerdere bijdragen van Karlyn en Vera en auteurs Maren.