Loire vallei

Ga naar: navigatie, zoeken

Atlantische Loire

Moulin, Pays de la Loire

De rijkdom van de regio hoeft niet meer te worden aangetoond : La Baule en zijn thalassotherapie, de Vendée met zijn stranden en eilanden, Angers, Saumur, de Loire en haar wijngaarden en kastelen, het riviertoerisme in Sarthe en het vis- en tuiniertoerisme in Mayenne staan daar borg voor.

Loire Centrum

Deze streek, van oost naar west doorstroomd door de Loire, baadt in het bijzondere licht van deze grootse rivier, die een inspiratiebron is en was voor beroemde kunstenaars, die hier dan ook in de loop der tijden een aantal parels van de Franse architectuur hebben gecreëerd.

De hoogtepunten van de Franse architectuur zijn aan de oevers van de Loire gelegen en heten Amboise, Chambord, Chenonceau en Azay le Rideau. Ze liggen in de buurt van de kathedralen van Bourges en Chartres, die op de Wereldmonumentenlijst van de Unesco staan.

Loire (rivier)

Cruise op the Loire met de Saint Martin’s

De Loire is met een lengte van 1020 km de langste rivier van Frankrijk. De Loire ontspringt in de Ardèche in het Centraal Massief, op een hoogte van 1400 meter boven de zeespiegel, aan de voet van de Gerbier-de-Jonc en mondt uit in de Atlantisch Oceaan.

 

Navigatie: Steden en dorpen in Loire vallei
Nog geen gegevens.
Afkomstig van WereldPagina.nl, de ideale Reisgids. "http://www.wereldpagina.nl/index.php?title=Loire_vallei&oldid=226932"

  

 
Kaart Loire vallei

Klik hier voor een kaart van de regio.

Warning: mysql_fetch_array(): 224 is not a valid MySQL result resource in /var/www/vhosts/wereldpagina.nl/httpdocs/skins/SGuMax.php on line 453
Deze pagina is het laatst bewerkt op 23 nov 2010 om 18:30 door Wereld. Eerdere bijdragen van Anne en auteurs Pepperbot en 82.199.75.5.