Loir-et-Cher

Ga naar: navigatie, zoeken
Troglodietenwoningen

Het departement Loir-et-Cher is omsloten door de departementen Eure-et-Loir, Loiret, Cher, Indre, Indre-et-Loire en Sarthe. U bevindt zich in het hart van de kastelenstreek van de Loire. Château Cheverny, het Kasteel van Chambord en het Kasteel van Blois zijn enkele hoogtepunten.

Bezoek zeker ook Trôo. In het plaatsje met de vele troglodietenwoningen zijn alle versies van deze 'ondergrondse' verblijven te vinden. Zoals de middeleeuwse schuilplaatsen 'les Caforts' en behalve de diverse woningen, ook een oude steengroeve. «L'homme et son coteau» en «les enfants de Trôo» vertellen u meer over deze bijzondere wereld.

De Loire-vallei, Angers, Tours, Blois en Orleans maken deel uit van de prestigieuze Werelderfgoedlijst van Unesco. De Loire is de koninklijke rivier waarlangs kastelen met een rijke geschiedenis zijn genesteld, met vruchtbare wijngaarden, weelderige parken en tuinen, en heel bijzondere troglodieten. U bent van harte welkom in onze gastvrije streek.

 

Navigatie: Steden en dorpen in Loir-et-Cher
Nog geen gegevens.
Afkomstig van WereldPagina.nl, de ideale Reisgids. "http://www.wereldpagina.nl/index.php?title=Loir-et-Cher&oldid=226927"

  

 
Kaart Loir-et-Cher

Klik hier voor een kaart van de regio.

Warning: mysql_fetch_array(): 973 is not a valid MySQL result resource in /var/www/vhosts/wereldpagina.nl/httpdocs/skins/SGuMax.php on line 453
Deze pagina is het laatst bewerkt op 23 nov 2010 om 18:30 door Wereld. Eerdere bijdragen van Karlyn en auteurs Pepperbot.