Limone

Ga naar: navigatie, zoeken
Verrek veerboot Limone

Als men de kans heeft Limone te bezoeken door er per boot heen te varen ziet men al in een oogopslag waarom dit pittoreske stadje zoveel toeristen trekt.


Door hoge bergen tegen de koude winden uit het noorden beschermd geniet men hier van een heerlijk klimaat, ook in voor- en najaar. Op schitterende terrassen liggen de fraaiste hotels en vele villa's, de meeste met een weids uitzicht over het Gardameer, het grootste meer van Italië. Door dit zeer milde klimaat is het kweken van citroenen hier mogelijk en dit was dan ook tot halverwege de vorige eeuw de belangrijkste bron van inkomen. Nog altijd zien we de betonnen palen die aan de rand van de citroenboomgaarden ( limonaies) staan. Tussen die palen werden doeken gespannen om de vruchten in de winter te beschermen.


Toch ontleent Limone zijn naam niet aan de citroenen, maar aan het woord "limes"dat in het Latijn "grens"betekent.Tot in de tweede wereldoorlog was Limone een grensplaatsje tussen Italië en Oostenrijk. Maar sinds die tijd ligt Limone alleen nog maar op grens van twee Italiaanse provincies: Brescia en Trentino.


Met de ingebruikneming van de "Gardesana Occidentale", de schitterende weg vanuit Riva langs het meer naar het zuiden werd Limone uit zijn betrekkelijk isolement verlost en dus ook goed bereikbaar voor toeristen.En hiermee verdrong het moderne toerisme de cultuur van citroenen als bron van inkomsten.

Het oude deel van het stadje, tussen het meer en de kustweg is een wirwar van smalle steegjes en straatjes, vol winkeltjes waar ieder wel iets van zijn of haar gading vinden kan.

De brede kade langs het meer is een fraaie boulevard waar vele terrassen uitnodigen tot het rustig genieten van een espresso of een uitgebreide maaltijd, terwijl men op zijn gemak de tonelen kan bekijken die zich op straat afspelen . Dit alles tegen het levendige decor dat water eigen is met op de achtergrond de Monte Baldo aan de overkant van het meer.

Afkomstig van WereldPagina.nl, de ideale Reisgids. "http://www.wereldpagina.nl/index.php?title=Limone&oldid=226795"

  

 
Kaart Limone

Klik hier voor een kaart van de regio.

Warning: mysql_fetch_array(): 1480 is not a valid MySQL result resource in /var/www/vhosts/wereldpagina.nl/httpdocs/skins/SGuMax.php on line 453
Deze pagina is het laatst bewerkt op 23 nov 2010 om 18:23 door Wereld. Eerdere bijdragen van Angelique en auteurs Pepperbot.