Limoges

Ga naar: navigatie, zoeken
Limoges

Limoges is de regionale hoofdstad van de Limousin. De stad is uitgerust met heel wat mooie bezienswaardigheden; haar oude wijken, met de smalle straatjes en kleine pleinen, zoals het "Slagersdistrict", of de wijk van de "Reizigers". De Romeinse bruggen, St. Etienne en St. Martial, die onderdeel zijn van de route naar Santiago de Compostella. Maar ook het station is een bezoekje waard met zijn 60-meter hoge klokketoren en de art-deco glas-in-lood ramen gemaakt door Francis Chigot, Limoges’ meesterglasmaker.

Menu

Hier moet je geweest zijn

Een brug in Limoges

De tuinen en parken in het hartje van de stad bieden de mogelijkheid om even te ontsnappen aan het dagelijkse leven. De tuinen van Evêché bieden een mooi uitzicht over de stad. De tuin ligt in het hartje van de stad, maar het is er opvallend rustig. De tuin "Champ de Juillet" biedt een uitstekende mogelijkheid om eventjes uw bagage te laten voor wat het is en heerlijk in het gras te gaan liggen, een beetje doezelen, een boekje lezen; gewoon heerlijk ontspannen.

De geschiedenis van het Porselein

In de tijd van Marco Polo waren het de Nederlanders die van hun verre reizen uit Azië het Porselein hadden meegenomen. Tot dan toe hadden ze, in Europa, alleen maar aardewerk serviesgoed. Het Porselein zag er zo verfijnd uit dat iedereen het wilde hebben. Het enige probleem was dat men niet wist hoe het was vervaardigd. De Fransen stelden zich als missie het materiaal te vinden en de eerste te zijn die het Porselein zouden maken in Europa. Net buiten Limoges hadden vrouwen een steen gevonden om mee te wassen in de wasruimte. Het maakte alles stralend wit. Het bleek de KaoLin te zijn, de grondstof voor het Porselein, om het de finesse te geven en de blanke doorzichtige kleur. KaoLin is een Chinese naam.

Het Email

Het edelsmeden en het bewerken van Email werd al vroeg in de Limousin beoefend. Deze materialen zijn zo geliefd door hun schoonheid en de goedkope prijs van het email. Zeker een bezoekje waard zijn de Porselein- en Email- fabrieken en musea, waar men, tegen inkoopprijs, de geproduceerde waren op "de kop kan tikken". De Boulevard van Louis Blanc telt talloze porselein winkels en Email galerieën.

Shopping

Royal Limoges

In deze porseleinfabrieken kunt u niet alleen een kijkje nemen in het productie proces, u kunt ook porselein van uitstekende kwaliteit aanschaffen tegen een betaalbare prijs. Zowel als cadeautje als voor uzelf. De fabriek is alle dagen van de week geopend van Juli tot en met het einde van September. Het bezoek van het atelier is gratis behalve op zaterdagen en zondagen. Een rondleiding mogelijk tegen betaling.

Paviljoen voor porselein Haviland

Deze fabrieks/museum-winkel verzamelt de laatste creaties van Haviland. Een expositie laat, stap voor stap, zien hoe de Amerikanen naar Limoges kwamen en hun porselein produceerden. De bezoeker ontdekt in meer dan 50 vitrines, de mooiste stukken van de familiecollectie. De fabriekswinkel is alle dagen geopend, gratis entree.

Manufacture Bernardaud

Op 350 m², presenteert de fabriekswinkel van Bernardaud een vaste keus aan servies en talloze cadeaus. Met zijn 200 modellen, biedt Bernardaud een serie stijlen van kleuren en decoraties voor iedereen en in alle prijs klasse.

Weston, de luxueuze schoenen van de Limousin

Het bedrijf is opgericht in 1891 in Limoges. De vestiging heeft zich in het begin van de eeuw gespecialiseerd in kwaliteitswaardige schoenen, onder het merk J.M. Weston dat niets meer Engels heeft dan de naam.

Eten en drinken

De avond is te kort

Overnachten

Vervoertips

De Top 10

In de omgeving

Ten westen van de stad Limoges ligt St. Junien. Het stadje is vermaard om de vervaardiging van handschoenen. Het zijn niet zomaar handschoenen, maar luxe uitvoeringen die van soepel leer en met de hand worden gemaakt. Het zijn dan ook de merken van Haute-Couture die hun 'gants' in St. Junien bestellen. U kunt via het toeristenbureau op bezoek bij een handschoenenatelier en met eigen ogen zien met hoeveel zorg een stel handschoenen wordt gemaakt.

Afkomstig van WereldPagina.nl, de ideale Reisgids. "http://www.wereldpagina.nl/index.php?title=Limoges&oldid=245551"

  

 
Kaart Limoges

Klik hier voor een kaart van de regio.

Warning: mysql_fetch_array(): 983 is not a valid MySQL result resource in /var/www/vhosts/wereldpagina.nl/httpdocs/skins/SGuMax.php on line 453
Deze pagina is het laatst bewerkt op 22 jun 2011 om 15:02 door Wereld. Eerdere bijdragen van hedy, Carry en Vera en auteurs Pepperbot, 217.123.248.66 en Maren.