Limburg (Nederland)

Ga naar: navigatie, zoeken
Amstenrade

Limburg, daar kunt u écht genieten van... cultuur, fietsvakanties, gastvrijheid, prachtige landschappen, het échte Bourgondische leven, ontspannen vakanties, mooie wandelroutes, ruimte om uzelf te zijn, gezellige groepsuitjes, het unieke fietsknooppuntensysteem, drie nationale parken, watersport, natuur in al zijn vormen, leuke attracties, een scala aan accommodaties...... dit alles maakt deze regio zo afwisselend, en laat u in Limburg de echte liefde voor het leven ervaren!

Menu

Een bijzonder gebied

Zuid-Limburg met het groene Heuvelland, het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland de Maasplassen in Midden Limburg, Noord-Limburg met het natuurrijke Land van Peel en Maas en de vennen en stuifduinen in de Maasduinen. Van uitgestrekte bos- en heidearealen, moerassige hoogveengebieden tot hoog-en-droog-gelegen zandverstuivingen en mergelplateaus. Een unieke combinatie van grote landschappelijke afwisseling die Limburg bij uitstek geschikt maakt voor tal van ontspanningsmogelijkheden.


Steden en dorpen

Roermond: kerk

Helden, Heythuysen, Horst aan de Maas, Hunsel, Kessel, Maasbree, Meerlo-Wanssum, Meijel, Nederweert, Roggel en Neer, Sevenum, Venray, Weert

Arcen en Velden, Beesel-Reuver, Bergen, Gennep, Mook, Venlo

Ambt Montfort, Echt-Susteren, Haelen, Heel, Maasbracht, Roerdalen, Roermond, Susteren, Swalmen, Thorn

Heerlen, Hoensbroek, Kerkrade, Maastricht, Valkenburg, Brunssum, *Maria-Hoop

Het uitgebreide fietsroutenetwerk, diverse (fiets)veerpontjes over de Maas en schitterende grensoverschrijdende mountainbikeroutes, maken Limburg tot een echt fietsparadijs! Ook voor de wandelaar heeft Limburg veel in petto; naast de natuurreservaten en stiltegebieden zijn er tal van bewegwijzerde routes die u de mooiste plekjes van Limburg laten zien. De toeristische attracties, uitstekende accommodaties, gezellige winkelcentra, uitgebreide gastronomie en de typerende gastvrijheid van haar inwoners met hun liefde voor het goede leven, maken Limburg tot een onvergetelijke belevenis voor jong en oud!

Ruim 1.000 kilometer fietsroutes in Noord- en Midden- Limburg!

Fietsknooppuntenvoorbeeldroute

Met behulp van de fietsknooppuntenkaart kunt u zelf uw fietsroutes uitstippelen, met een omgeving en lengte naar keuze. Om uw route uit te zetten hoeft u slechts de nummers van de knooppunten op die route te noteren. Het ‘cijferplan’ van uw fietstocht komt er dan zo uit te zien: .

Het bezoeken waard

Wereldtuinen Mondo Verde

Zomer of winter

Eten en drinken

Overnachten

Château St. Gerlach - Valkenburg a.d Geul

Leuke dagtrips

Met dank aan

Logo VVV Noord- en Midden- Limburg

VVV Noord- en Midden- Limburg

 

Navigatie: Steden en dorpen in Limburg (Nederland)
Nog geen gegevens.
Afkomstig van WereldPagina.nl, de ideale Reisgids. "http://www.wereldpagina.nl/index.php?title=Limburg_(Nederland)&oldid=226785"

  

 
Deze pagina is het laatst bewerkt op 23 nov 2010 om 18:22 door Wereld. Eerdere bijdragen van Karlyn, Kendall, Carry, Vera, Bertus en Lieke van der Zee en auteurs 217.166.130.161, 80.100.145.99 en 194.171.191.249.