Dune du Pilat

(Doorverwezen vanaf La Grande Dune Du Pilat)
Ga naar: navigatie, zoeken
Dune du Pilat

De Dune du Pilat, de Duin van Pilat, ligt aan de monding van het Bassin van Arcachon in Aquitaine en is het hoogste duin van Europa. Na een klim van meer dan 100 meter kun je van een schitterend uitzicht genieten: aan één kant de oceaan en aan de andere kant het bos zover het oog reikt.

La Grande Dune du Pilat, in Arcachon, is niet zo maar een duin. Deze duin is de grootste van Europa en is maar liefst 105 meter hoog, 500 meter breed en 2,7 kilometer lang. Het is het grootste natuurmonument in Europa en bestaat uit 60 miljoen m³ zand. Op de duin heb je een prachtig panorama, met een spectaculair uitzicht op de Banc d’Arguin. De Banc d’Arguin is een verzameling van zandbanken, die door de keringen van het getij en de stromingen van de wind steeds van vorm veranderen. Als je de duin afdaalt, kom je op een mooi strandje waar je gezellig kan picknicken. Tip: ga uit de wind zitten of neem een windschermpje mee.


Met dank aan

Atout France

Atout France

Afkomstig van WereldPagina.nl, de ideale Reisgids. "http://www.wereldpagina.nl/index.php?title=Dune_du_Pilat&oldid=245542"

  

 
Kaart Dune du Pilat

Klik hier voor een kaart van de regio.

Warning: mysql_fetch_array(): 968 is not a valid MySQL result resource in /var/www/vhosts/wereldpagina.nl/httpdocs/skins/SGuMax.php on line 453
Deze pagina is het laatst bewerkt op 22 jun 2011 om 14:24 door Wereld.