Kenia

Ga naar: navigatie, zoeken
Dis is Kenia

Kenia een prachtig land met een tropisch regenklimaat. En natuurlijk een prachtige natuur. Zo zijn er meer dan 80 wilde diersoorten. Hiervoor zijn vele natuurparken waar de wilde dieren te bezichtigen zijn. Kortom een land waar u zeker geweest moet zijn!!

Avontuurlijke safari's en romantische diners in de Afrikaanse wildernis. Luieren op witverlaten stranden, snorkelen in warm helder water en thuiskomen in een luxe villa met privé-butler. Kenia heeft alle ingrediënten voor een betoverende reis.

Menu

Waarom er naar toe?

Kenia, gelegen aan de oostkust van Afrika is het land van de ooooh’s en aaah’s. Ze is het thuis van ‘the Big Five’; de olifant, de neushoorn, de leeuw, de buffel en het luipaard en het land van de bijzondere stammen, zoals de Masaï en de Samburu die nog altijd hun eeuwenoude tradities in stand houden. Ook biedt Kenia met haar prachtige kuststrook, kleurrijke tropische onderwaterwereld en warme Indische Oceaan alle ingrediënten voor een luxe strandvakantie. De hoofdstad Nairobi biedt een goed uitgangspunt voor safaritochten, terwijl Mombasa een goede uitvalsbasis is voor dagtochten. Vanuit Nederland en België worden verschillende lijndienstvluchten en vakantievluchten aangeboden die binnen ongeveer 9 uur vliegen de hoofdstad Nairobi en tweede grote stad Mombasa bereiken.

Masai

Kenia is een prachtig land met een geweldige natuur. In de vele natuurparken kun je verschillende soorten wilde dieren zijn. Er zijn prachtige volgels wel meer dan 1000 verschillende soorten.

De bevolking van Kenia bestaat uit zo'n 28 miljoen mensen. Het grootste deel is Afrikaans maar er is ook een klein groepje aziaten.


Het leven aan de Keniaase kust loopt als vanzelf; alles kan, niets moet. Lekker luieren langs het zwembad of paardrijden op het stralend witte strand? Snorkelen in de azuurblauwe oceaan? Kenia heeft alle ingrediënten voor een betoverende start van een persoonlijk droomhuwelijk.

Obama-safari

De overwinning van Barack Obama heeft voor veel vreugde en positieve impuls gezorgd in de wereld. Zo ook in Kenia, waar de vader van Obama geboren is in een klein dorp in het westen van het land. Door de positieve internationale publiciteit rondom Obama de, verwacht de Kenya Tourist Board dat het toerisme naar Kenia zal toenemen. Wie wil er nou niet op een "Obama" safari?

Met Barack Obama als winnaar van de presidentsverkiezing is niet alleen geschiedenis geschreven voor Amerika, maar ook voor Kenia. De vader van Barack Obama is geboren in Kogelo, een klein Keniaans dorp in het westen van Kenia. Op dit moment woont de oma van Obama nog in Kogelo.

De leukste steden

De hoofdstad van Kenia is Nairobi. De naam Nairobi komt van Masai Ewaso. Dit betekent "koele wateren". Het aantal inwoners in Nairobi is 2.864.667. De talen die er meest gesproken worden zijn Swahili, Kikuyu en Engels. In het begin van de 20ste eeuw werd de stad helemaal herbouwd. De stad was door de pest getroffen en daarom helemaal platgebrand. Na het herbouwen bleef de stad groeien.

De een na grootste stad in Kenia is Mombassa. Het ligt in de zuidkust van het land. En heeft een belangrijke zeehaven en luchthaven. In Mombassa wonen ongerveer 800.000 mensen. Voor het grootste deel ligt het op het Mombassa-eiland. Dit is een klein eiland voor de kust van Kenia. Het andere deel ligt gewoon op het land. Via een brug kom je op het andere deel van Mombassa dit ligt ook gewoon op het land. Het toerisme in Mombassa is een belangrijke inkomstenbron.

Lekker actief

Duiken

Golfen

Golfen...

De golfbanen van Kenia zijn kwalitatief goed en biedt de golfer waar voor zijn geld, het weer is gunstig en Kenia is een gastvrij land.

Dit moet je zeker niet missen

Films en boeken te over die de romantiek van het Afrikaanse landschap bezingen. Tijdens een safari ervaar je dit zelf. De kennismaking met de wilde dieren, de schitterende zons op- en ondergangen en de zwoele geur van de steppe zijn louterend, zo niet overweldigend. Na alle indrukken is de luxe van een (eco) tentenkamp als een warm bad. Hier beleef je iets van de vroegere koloniale rijkdom. Koele cocktails bij een knisperend kampvuur, diner voor twee bij zonsondergang...

Masai Mara

In Kenia zijn vele natuurparken. Deze parken zijn zeker een bezoek waard als je in Kenia bent.


Enthousiaste vogelspotters en recreanten kunnen nu Lake Elementaita bijschrijven op hun lijstje van plaatsen die je bezocht moet hebben. Deze nieuwe vogelkijkplaats biedt indrukwekkende uitzichten voor iedereen die van de natuur houdt.


Eten en drinken

Kenia heeft een heerlijke keuken. Internationaal maar ook lokaal. De kusstreek staat bekend om heerlijk tropisch fruit en zeevruchten. In de restaurants kun je vooral Arabische en Indische gerechten bestellen. Maar ook heb kun je westerse snacks en ook hebben ze exotisch wildvlees. Zoals zebra en krokodil. De bekende soorten eten kun je ook gewoon los kopen in de winkels. Voor de geimporteerde producten betaal je veel meer. De specialiteiten in Kenia verbouwen en vangen ze veel zelf. Je hebt dus in Kenia heel veel koffie, thee, bier, wijn, papaya's, mango's, tomaten en vingerbananen.

Uit de Indische oceaan halen ze heel veel verschillende soorten vis. Kreeft kun je heel vers krijgen en het is ook echt goedkoop. Vissers verkopen het na het vangen meteen op het strand. Het nationaal gerecht is 'sukumu wiki' (een spinazie-achtige groente), 'ugali' (maismeel, gekookt tot een stevige pap) met een beetje vlees en jus. Dit hoor je met de handen te eten.

Vergeet niet mee te nemen

Wat ik heb meegemaakt!!

Nadat ik 2 weken op safari ben geweest in Tanzania, ging ik naar Kenia om precies te zijn Mombassa. daar ben ik die stad ook nog helemaal doorgetrokken, en voor de rest heb ik aan de mooie stranden gelegen daar. Tanzania en Kenia waren de mooiste landen waar ik ooit ben geweest, echt een belevenis wat je nooit zal vergeten.

Overnachten

Reistips

Inentingen voor Kenia

Reisgidsen

TE GAST IN Kenia

  • Bol.gif
    Klik op het ISBN nummer om dit boek te bestellen bij BOL.
  • ISBN 978 90 76888 85 9
  • Samenstelling Jos Sinnema, met bijdragen van Koert Lindijer, Ilona Eveleens, Arjen Westra en Jeanet de Jong .
  • Uitgave Informatie Verre Reizen, Nijmegen.

Met dank aan

Kenya Tourist Board

     

Navigatie: Regio's in Kenia
Nog geen gegevens.
Afkomstig van WereldPagina.nl, de ideale Reisgids. "http://www.wereldpagina.nl/index.php?title=Kenia&oldid=253698"

  

 
Kaart Kenia

Klik hier voor een kaart van de regio.

Warning: mysql_fetch_array(): 252 is not a valid MySQL result resource in /var/www/vhosts/wereldpagina.nl/httpdocs/skins/SGuMax.php on line 453
Deze pagina is het laatst bewerkt op 27 mrt 2013 om 12:09 door Wereld. Eerdere bijdragen van Karlyn, Vera, Anne, Carry, Bertus, Annick Huuskes en jessica en auteurs Pepperbot, 82.93.231.76 en 192.87.54.126.