Kasteel van Murol

Ga naar: navigatie, zoeken
Het kasteel van Murol

Het kasteel van Murol, in het hart van het massief van de Sancy in de Auvergne, is een waar fort uit het begin van de 12e eeuw. In een zorgvuldig nagebouwde middeleeuwse wereld nodigen boeren, krijgers, jonkvrouwen en ridders de kinderen en hun ouders uit enkele momenten uit hun dagelijks leven mee te beleven.


Omringd door zijn hof ontvangt de leenheer de bezoekers in zijn kasteel en begeleidt ze tijdens een prachtige reis in de tijd. De krijgers testen de behendigheid van de jongsten en vertellen hen over hun prestaties op het slagveld. De jonkvrouwen en dienstmaagden van het kasteel praten over de eetgewoonten, maar ook over lang vervlogen tijden, waarin men bij de open haard naar de troubadours luisterde. Absoluut een leerzaam, ludiek bezoek.

Afkomstig van WereldPagina.nl, de ideale Reisgids. "http://www.wereldpagina.nl/index.php?title=Kasteel_van_Murol&oldid=225448"

  

 
Deze pagina is het laatst bewerkt op 23 nov 2010 om 17:13 door Wereld. Eerdere bijdragen van hedy, Karlyn en Carry en auteurs Pepperbot en Maren.