Israël

Ga naar: navigatie, zoeken
Dode Zee

‘Een museum van de wereld’, zo kun je Israël gerust noemen. Want hier vind je alle soorten natuur, cultuur en klimaat in één land. In het noorden zijn groene heuvels, waar je ’s zomers kunt buitensporten en ’s winters kunt skiën. In het zuiden ligt een woestijn met grillige rotspartijen en een tropische zee met de beste duikmogelijkheden ter wereld. Je kunt hier zelfs zwemmen met dolfijnen. En omdat de zon in het zuiden het hele jaar door schijnt, is het een ideale winterzonbestemming.

Menu

Waarom er naar toe?

In de rest van het land vind je de Dode Zee, zandstranden aan de Middellandse Zee, onstuimige rivieren en groene bossen. Hier vind je steden vol cultuur en geschiedenis, waar je bovendien lekker kunt shoppen en stappen. Toch is het land van noord tot zuid niet langer dan 500 km en is het maar 100 km breed. Een ideaal vakantieland, want je hoeft nooit grote afstanden af te leggen.

Israël is een land van uitersten waar je elke wens in vervulling zult zien gaan. Het maakt niet uit of je een zonaanbidder, een cultuursnuiver, of een shop-a-holic bent; Israël heeft voor ieder wel iets aantrekkelijks.

Favoriete gebieden

Eilat

In het zuidelijkste puntje van Israël, aan de kust van de Rode Zee, ligt het zonparadijs Eilat. Hier schijnt het hele jaar door de zon. Ideaal dus om ’s winters de zon op te zoeken. gala bal hij ieka jue iak je

Galilea

Negev

Galilea is hèt berggebied in het noorden van Israël. Door de rivier de Jordaan is het hier altijd groen, ook in de lange, droge zomers.

Dode Zee

Dat je op het water van de Dode Zee blijft drijven, is algemeen bekend. Maar dat is niet de enige ‘attractie’ van dit gebied. De Dode Zee is het laagste punt op aarde, 400 meter onder de zeespiegel. De zon verliest hierdoor haar gevaarlijke UV-straling. Je kunt hier dan ook zonnen, zonder gevaar voor verbranding.

Negev

De Negev overtreft je stoutste verwachtingen. Dit is een woestijn, maar het is niet één grote zandbak! Rust, natuurschoon en cultuur zul je hier vinden.

De leukste steden

Jeruzalem

Jeruzalem is een historisch openluchtmuseum waar de bijbel tot leven komt. Tegelijkertijd is het een bruisende, moderne stad. Jeruzalem heeft veel bezienswaardigheden. en kun je heerlijk shoppen.

Tel Aviv

Tel Aviv

Hippe shopping malls, marktjes, een zandstrand en trendy uitgaan tot in de vroege uurtjes. Tel Aviv is de stad die nooit slaapt, het bruisend hart van Israël.

De steden Bethlehem en Jericho zijn vanzelfsprekend tijdens de Kerst, zeer populair.

Dit moet je zeker niet missen

Eten en drinken

Zeer gevarieerd eten

Dankzij de internationale bewoners van het land, is de Israëlische keuken zeer gevarieerd. Je kunt er van alles krijgen; van nostalgische Oost-Europese gerechten tot een snelle hap bij een Amerikaanse fastfoodketen. Hoewel het land van elk werelddeel iets heeft meegekregen, blijft de mediterrane keuken met haar verse groenten, fruit en zuivel veruit de belangrijkste. In de stad vind je op bijna elke hoek van de straat een restaurantje. Maar ook in de kleine dorpjes hoef je nooit lang naar eten te zoeken. Een broodje falafel moet je beslist hebben geprobeerd. Dit is een pitabroodje gevuld met balletjes van gepureerde, gefrituurde kikkererwten met salade.

Voor Joden is het belangrijk dat het eten koosjer, ofwel rein, is bereid. Het vlees uit de Joodse keuken is uitsluitend afkomstig van gevogelte of herkauwend vee zoals koeien, schapen en geiten. Maar ook vis staat op de menukaart. Het is volgens de oude wetten van de Joden verboden om zuivelproducten en vleesproducten gezamelijk te eten. Zoals bijvoorbeeld een tosti. Veel oud Joodse keukens hebben dan ook alles dubbel, in de oude Joodse huizen heb je een kant waar de zuivelproducten worden bereid en een andere kant waar het vlees wordt bereid, in eenzelfde keuken. Ook mogen ze geen varken eten, in Nederland wordt de shoarma vaak gemaakt van varkensvlees maar in Israël van lam, koe of geit.

Vergeet niet mee te nemen

Wat ik heb meegemaakt!!

Reistips

Met dank aan

Israelisch Nationaal Bureau voor Toerisme.gif

Israelisch Nationaal Bureau voor Toerisme

     

Navigatie: Regio's in Israël
Nog geen gegevens.
Afkomstig van WereldPagina.nl, de ideale Reisgids. "http://www.wereldpagina.nl/index.php?title=Isra%C3%ABl&oldid=235493"

  

 
Kaart Israël

Klik hier voor een kaart van de regio.

Warning: mysql_fetch_array(): 250 is not a valid MySQL result resource in /var/www/vhosts/wereldpagina.nl/httpdocs/skins/SGuMax.php on line 453
Deze pagina is het laatst bewerkt op 1 dec 2010 om 14:23 door Wereld. Eerdere bijdragen van Naomi, Carry, Bertus en marjolein en auteurs 77.61.182.186, 83.83.144.164, Maren en 213.93.162.65.