Ierland: Genieten van sport

Ga naar: navigatie, zoeken
Royal Portrush Golf Club, Co. L'Derry

Dit is een spectaculair land, gemaakt door God.

Australische topgolfer Greg Norman, op Doonbeg, Co Clare


Dertig procent van alle natuurlijk gevormde golflinks die in de wereld zijn te vinden, liggen aan de kust van Ierland. Daarnaast beschikt Ierland over een groot aantal parkachtige banen waarop regelmatig belangrijke golfkampioenschappen worden gehouden. Geen wonder dat Ierland één van de meest geliefde bestemmingen is voor golfvakanties. Banen als Royal Portrush, Royal County Down, de K Club in Kildare waar in 2006 om de Ryder Cup zal worden gestreden, Fota Island in Cork en Ballyliffin in Donegal zijn slechts een klein voorbeeld van wat de golfer kan verwachten.

Met vijf en een half duizend kilometer kust, schitterende afgelegen baaien, een uitgebreid netwerk van de schoonste rivieren, beken en meren die je in Europa kunt vinden en een grote variëteit aan vissoorten is het niet verbazingwekkend dat sportvissers uit alle delen van de wereld juist naar Ierland komen om daar hun geluk te beproeven.

Diezelfde rijkdom aan meren, rivieren, ‘loughs’ en kanalen maken het land ideaal voor het varen per motorboot. Met een gehuurd jacht vaart u door het mooiste landschap in Europa, terwijl u onderweg kunt stoppen bij een gezellige plattelandspub of een aantrekkelijk restaurant.

Paardrijden door het ongerepte bergland van de Sperrins, het vriendelijke landschap in Wicklow of door het Mourne gebergte; over kilometerslange zandstranden in Donegal of in Sligo, of langs de eenzaamheid rond de meren in Connemara: Ierland is een paardrijland bij uitstek. Naadloos passend bij uw voorkeur, leeftijd en ervaring, biedt Ierland u de ideale paardrijvakantie. In een land waar het paard zo belangrijk is, worden ook ‘s wereld beste renpaarden gefokt. Het bijwonen van Ierse paardenrennen is een onvergetelijke ervaring.

Door beboste dalen, langs spectaculaire vergezichten in de bergen, en over zacht glooiende heuvels, ondertussen genietend van de heerlijk frisse lucht: wandelen in Ierland is een zalige ervaring. Er zijn speciaal uitgezette paden, maar daarnaast zijn er ook festivals die zijn gewijd aan de wandelsport en worden er speciale wandelsportvakanties aangeboden. Fietsen, zeer populair, is een geweldige manier om Ierland goed te leren kennen. Overal zijn fietsen te huur waarna u een georganiseerde tocht kunt maken, of zelf uw route kunt uitstippelen.

Zwemmen en surfen: de prachtige en zeer schone stranden van Ierland zijn er als het ware voor geschapen. En als u eens een bijzondere en spannende wedstrijd wilt bijwonen, ga dan een keer naar echte Ierse sporten als Gaelic football en hurling, ook wel bekend als de snelste veldsport ter wereld. Ook Ierse sport is uniek in de wereld!

Meedoen of toekijken, niets komt ook maar in de buurt van de spanning, de passie en het pure plezier dat hoort bij sport in Ierland.

Met dank aan

Ierland Toerisme

Ierland Toerisme


  

 
Deze pagina is het laatst bewerkt op 23 nov 2010 om 16:43 door Wereld. Eerdere bijdragen van Karlyn en auteurs Maren en 80.201.22.12.