Het Arboretum van Balaine

Ga naar: navigatie, zoeken
Het Arboretum van Balaine

Het in 1805 door Aglaë Andanson, de dochter van de natuuronderzoeker en filosoof Michel Andanson, gecreëerde Arboretum ligt in Villeneuve-sur-Allier. Door haar liefde voor de botanica en planten zal zij een hele reeks experimenten uitvoeren. Zij probeert door belangrijke plantkundigen meegenomen exotische planten aan ons klimaat te gewennen en haar geduld, observatievermogen en intuïtie betreffende de behoeften van de planten brengen het succes dat wij nu, 2 eeuwen later, nog kunnen aanschouwen.


In een op Engelse wijze aangelegd park van 20 hectare vindt men de oudste botanische tuin van Frankrijk, met 2500 soorten bomen en planten, een prachtige verzameling exotische boomsoorten, magnolia’s en Japanse esdoorns.

Afkomstig van WereldPagina.nl, de ideale Reisgids. "http://www.wereldpagina.nl/index.php?title=Het_Arboretum_van_Balaine&oldid=224317"

  

 
Kaart Het Arboretum van Balaine

Klik hier voor een kaart van de regio.

Warning: mysql_fetch_array(): 1032 is not a valid MySQL result resource in /var/www/vhosts/wereldpagina.nl/httpdocs/skins/SGuMax.php on line 453
Deze pagina is het laatst bewerkt op 23 nov 2010 om 16:15 door Wereld. Eerdere bijdragen van Karlyn en Carry en auteurs Pepperbot en Maren.