Georgië

Ga naar: navigatie, zoeken
Kaart Georgië

Het vroeg Christelijke Georgie is niet groot in omvang maar heeft u veel te bieden. Georgie is niet alleen bekend om zijn eeuwenoude cultuur, maar ook om zijn prachtige landschappen en zijn grote verscheidenheid aan natuur. Dit alles wordt gecompleteerd door de gastvrijheid van de georgische bevolking door wie u, als gast, als een geschenk van God wordt gezien.

Menu

Waarom er naar toe?

Dorp in Georgië

Georgie is gelegen op de - crossroads - tussen Azië en Europa. Georgië biedt een fabuleuze diversiteit waar zeer veel te ontdekken valt.

Georgië is een van de kleine landen van de wereld maar heeft zijn gast veel te bieden, zoals cultuur, natuur, actieve vakanties, strand, rondreizen, en nog veel meer.. De grootte van Georgie is vergelijkbaar met die van Zwitserland en heeft de hoogste berg van Europa, om geweldig te kunnen wandelen, fietsen, cultuur op te doen.

Georgie is ook het land met zijn uitgebreide wijn cultuur. Geweldige architectuur, een hoeveelheid aan goed bewaarde cultuur, die u uitnodigd om te komen: ontdekken, genieten, beleven en op adem te komen.

Georgie is een veilig land waar de Christelijke normen hoog worden gehouden. CULTUUR wordt hier met hoofdletters geschreven.

Gastvrijheid is niet een MUST maar hoort er gewoon bij. Hier maak je vrienden, niet alleen voor gedurende je vakantie, maar voor je hele leven. Dit gecombineerd met een Mediterraan klimaat en de legendarische gastvrijheid van de Georgiers, garandeert Georgië u een zeer oude (cultuur) maar voor u nieuwe bestemming.

Ontdek het zelf.

Georgië in een notedop

Puurheid

Is een land die niet al onder de voet is gelopen door veel toeristen. In Georgië valt er veel te beleven, te ontdekken en te genieten van cultuur en natuur.

Taal

De Georgische taal is afwijkend van alle andere schrijf - en spreekvormen in de wereld. Zeg niet tegen een Georgiërs dat zijn taal op het Russisch lijkt.

Kerk

De Georgisch Orthodoxe kerk is hier al gevestigd vanaf de 4 e eeuw na Christus. Er zijn ontzettend veel kerken en kloosters. De een nog mooier dan de andere. Het is zeker aan te raden om een kerkdienst op Zondag te bezoeken, die soms langer dan 3 uur duurt. Je hoeft niet alle uren in de kerk te blijven. Je mag gewoon ook even voor jezelf de dient onderbreken en later terugkeren.

Natuur

Georgië kent vele typen van natuur. Semi woestijnen wisselen grazige groene weiden af. Aan de kust is de temperatuur subtropisch. De hoogste bergen van Europa (boven de 5000 meter, dus sneeuwzeker) liggen in Georgië.

Slapen

Er zijn in de grote steden 5 sterren - tot eenvoudige hotels. Slapen in pensions en bij particulieren is veel goedkoper en heel erg leuk. In het binnenland zijn minder hotels. Dan is juist het slapen bij particulieren heel leuk.

Wijn en eten

Georgiërs vertellen dat Westerlingen de klok hebben en zij de tijd. Ze nemen uitgebreid de tijd om uitgebreid , via een toastmeester, te genieten van hun uitstekende wijnen ,de YaYa’s en hun maaltijden. Er worden vele toasten uitgebracht op allerlei belangrijke en onbelangrijke onderwerpen. Er wordt voor bier niet getoast.

Sporten

Fietsen, wandelen, skiën, duiken, wildwatervaren, paragliding, vissen, jagen, bergbeklimmen. Overigens wist U dat je van eind November tot eind April in Georgië - Gudauri, uitstekend skiën kan?

Wat voor vakanties?

Georgië is een uitstekend land om rondreizen te maken, dit indien u dat wenst aangevuld met 1 weekje (of meer) in de bergen of aan de kust. Echter is veel meer dan dat te beleven.

Een korte geschiedenis

Georgiërs zijn geen Russen en hun taal is niet een Slavische taal.De Georgische samenwerking met de Slaven is van pas recente datum.

De meeste historici kiezen de datum 24 Juli, 1783, als het symbolische begin hiervan. Dat was de datum waarop Herekle 2 een verdrag ondertekende, waarbij hij zijn kleine koninkrijk van Kartli-Kakheti plaatste onder de bescherming van het Russische imperium van Catherina de Grote.

Alhoewel de Bolsjewieken, de annexatie van Georgië door het Rode Leger in 1921 en verdere generaties hiervan, om Georgië alleen binnen het kader van de vroegere USSR te brengen, heeft het grootste deel van Georgische geschiedenis en culturele identiteit zich meer te doen met de verschuivende macht in het Midden-Oosten , dat door de invloed van de Hittiten, Assyriers, Scythians, Cimmerians, Grieken, Romeinen, Byzantijnen, Perzen, Turken, Mongolen en Russen er op wijst hoe veerkrachtig en ononderbroken de inheemse cultuur van Georgiërs is.

Georgiërs zelf vertellen het volgende verhaal over hun land en hoe ze er aan kwamen. Toen God gedeelten van de wereld aan alle mensen van de Aarde verdeelde, hadden de Georgiërs een feest en waren aan het behoorlijk aan het drinken geslagen. Dientengevolge kwamen zij te laat aan en werden door God verteld dat al het land van de wereld reeds was verdeeld. Toen zij antwoordden dat ze te laat waren, omdat ze hun glazen uit lof van voor GOD had geproost, was God zo tevreden en gaf de Georgiërs het deel van Aarde welke hij voor zichzelf had gereserveerd.

Eigenlijk noemen de Georgiërs zich niet Georgiërs maar Kartvel-Ebi en hun land Sa - Kartvel Deze namen zijn afkomstig van een heidense god genoemd Kartlos, en genoemd om vader van alle Georgiërs te zijn.

De buitenlandse naam van Georgië, welke in heel westelijk Europa wordt gebruikt, wordt per abuis verondersteld om uit het land te komen, maar komt af van de patroonheilige, St. George. Eigenlijk wordt het afgeleid uit de woorden Kurj of Gurj, waar de Georgiërs bij de Arabieren en moderne Perzen om bekend zijn.

Een andere theorie beweert, dat de naam uit het Griekse woord - aarde - komt ,omdat toen de eerste Grieken naar Georgia kwamen , zagen zij de inwoners werken in het land. De klassieke wereld kende de inwoners van oostelijk Georgië als Iberiërs, waarbij de geografen van de antiquiteit worden verward, die deze naam slechts op de inwoners van Spanje van toepassing houden .

Werelderfgoedlijst

Favoriete gebieden

Georgië vanuit de lucht

Gudauri

De leukste steden

Tbilisi

De stad Vadzia, de stad van koningin Tamar uit de 12e eeuw, is genesteld in de grotten van een diepe Canyon.

Dit moet je zeker niet missen

Georgië Kasteel

Fietsen over de kronkelige bergpassen naar het schitterend gelegen Kasbegi in de Hoge Kaukasus, wandelen in het nationale park Borjomi en langs de eeuwenoude woontorens van de stad Svaneti: Georgië lijkt op een paradijs voor actieve vakantiegangers.


Behalve een schitterende natuur kent Georgië ook een rijke cultuur. Er is géén andere bestemming in Europa te vinden waar bezoekers kunnen genieten van zo’n rijke variatie aan historische plaatsen, monumenten, architectuur en unieke folklore. Oude kerktorens, waarvan sommige zelfs uit de 7e eeuw, priemen majestueus de hemel.


Ook voor wijnliefhebbers is het volop genieten in Georgië. Georgië heeft de oudste wijncultuur van de wereld. Archeologische vondsten wijzen al op een wijnproductie in de jaren 3000 – 2000 voor Chr.

Eten en drinken

Vergeet niet mee te nemen

Reistips

Met dank aan

Meer lezen??

     

Navigatie: Regio's in Georgië
Nog geen gegevens.
Afkomstig van WereldPagina.nl, de ideale Reisgids. "http://www.wereldpagina.nl/index.php?title=Georgi%C3%AB&oldid=251303"

  

 
Kaart Georgië

Klik hier voor een kaart van de regio.

Warning: mysql_fetch_array(): 972 is not a valid MySQL result resource in /var/www/vhosts/wereldpagina.nl/httpdocs/skins/SGuMax.php on line 453
Deze pagina is het laatst bewerkt op 18 mei 2012 om 13:05 door Wereld. Eerdere bijdragen van Fred, Karlyn, Fred Vorstenbosch, Carry, Pieter Jansson en Vera en auteurs Pepperbot, 134.58.253.55, 80.126.204.225 en 217.123.224.2.