Filippijnen

Ga naar: navigatie, zoeken
Een ideale vakantiebestemming

De Filippijnen liggen in Zuidoost-Azie. De Filippijnen bestaan uit 7107 eilanden. Ongeveer 1000 van deze eilanden hebben geen naam. Het grootste aantal eilanden van de Filippijnen zijn ontstaan door vulkanische activiteiten en aardplaatverschuivingen. De twee grootste eilanden zijn Luzon en Mindanao.

Nasugbu Punta Fuego

Menu

Waarom er naar toe?

7.107 eilandjes vormen samen de Filipijnen, een eilandengroep waarvan de grootste twee Luzon en Mindanao zijn. Deze twee eilanden samen vormen tweederde van het totale landoppervlak van de Filipijnen. Het land is grotendeels ongerept; 2.500 eilandjes dragen geen naam en maar 2.000 eilanden worden bewoond. Het eilandenrijk van de Filipijnen strekt zich 1.850 kilometer uit van Noord naar Zuid en heeft een totale kustlengte van 35.000 kilometer. De stranden die zich langs deze eindeloze kusten bevinden mogen zich tot de mooiste van de wereld rekenen. De Filipijnen biedt alles wat een vakantieliefhebber zoekt om de vakantie door te brengen. Nergens is het leuker om van eiland naar eiland te hoppen en van de ongerepte natuur en prachtig blauwe zeeën te genieten in gezelschap van de gastvrije eilandbewoners.

Werelderfgoed

Cultuur

De cultuur van de Filipijnen is zo gevarieerd als het leven zelf. Oeroude tradities en culturen hebben de afgelopen honderd jaar blootgestaan aan invloeden van buitenaf. Hun diepe verbondenheid met oude riten en religieuze tradities en hun grenzenloze levensvreugde komt wellicht het beste tot uiting in de kleurrijke en levendige festivals die het hele jaar en in het hele land worden gehouden. Op de Filipijnen vind je wereldberoemde cultuurschatten zoals de adembenemend mooie terrassen van Banaue en vele andere unieke bezienswaardigheden die elk jaar weer duizenden bezoekers uit de hele wereld aantrekken.

Op de Filipijnen zijn nog ongeveer 70 oorspronkelijke volken. Het volk van de Batak bestaat nog maar uit zo'n 300 mensen. Zij wonen in het noordoostelijke deel van het Palawan, een relatief groot eiland in het westen van de Filipijnse archipel.


De Filippijnen nemen veel van de Amerikaanse cultuur over. Dit komt doordat de Filippijnen vroeger in het bezit waren van de V.S.. Als voorbeeld de Engelse taal die ze over hebben genomen. Ook sport is erg belangrijk in de Filippijnen. Basketbal is de meest populaire sport. Ook boxen, zwemmen en Oosterse vechtsporten zijn hier erg populair. Een kenmerk van de Amerikanen is natuurlijk fastfood, maar ook in de Filippijnen zijn ze hier gek op. In de Filippijnen heb je dan ook veel ketens, zoals de McDonald's, Pizza Hut, Buger King en KFC. Fillipino's luisteren graag naar de Amerikaanse en Britse muziek, ze houden van de Amerikaanse films en aanbidden dus ook deze acteurs en actrices.

Jaarlijks worden er in de Filippijnen festiviteiten georganiseerd. Dit is ter ere van de beschermheilige van deze plaats of dorp. Zo'n festival wordt gevierd met kerkelijke ceremonies, straatparades, vuurwerk, schoonheids- en danswedstrijden en hanengevechten.

In de Filippijnse keuken komt u ook veel van de Chinese gerechten tegen. Vooral vleesgerechten.

Natuur

Boracay

Paradijselijke stranden, betoverende eb- en vloedlandschappen en gigantische vulkaangebergten drukken hun stempel op het landschap. De Filipijnen behoort met haar uitgestrekte laaglanden en bergregenwouden tot de meest diverse ecosystemen van de wereld. Welliefst 14.000 verschillende plantensoorten leven op de eilanden, waaronder 1.000 planten die tot de orchideeënfamilie behoren. Ook de fauna is zeer divers. Er leven meer dan 200 zoogdieren en 550 vogelsoorten op de eilanden. Onder water gaat er een wereld voor je open: een grote hoeveelheid koraal, mosselen, kleurrijke vissen en onderwaterplanten kunnen van dichtbij bekeken worden.

De Filippijnen bestaan uit heel veel verschillende eilandjes. Elk eiland is verschillend en biedt wel iets speciaals. Groene bossen, witte zandstranden en zelfs besneeuwde bergtoppen. Ook zijn er eeuwenoude gebouwen, kerken en musea over het hele land te vinden. Het grootste eiland van de Filippijnen is Mindanao. Mindanao ligt in het zuiden van het land. Dit is een heel groot agrarisch productiegebied, waar ze onder andere ananas, bananen, mais, kokos, suikerriet, zoete aardappelen en rijst produceren.

Het land lijdt regelmatig onder natuurrampen, zoals aardbevingen, tyfoons en vulkaanuitbarstingen. Door deze rampen ontstaat telkens grote schade die soms niet hersteld kan worden aangezien het geld die ze hebben. Vooral op het platteland is er gebrek aan industriegebieden, waardoor het nogal arm is in de Filippijnen.

Verder is het landschap in de Filippijnen erg bergachtig.

De zeeen rondom de eilanden hebben wel veel te lijden, doordat vissers met vergif hun vangsten proberen te vergroten. Meer dan 40% van de bevolking is werkzaam in de landbouw.


Avontuur

Spectaculaire excursies rond de kraterranden van non-actieve vulkanen nemen avontuurlijke bezoekers mee naar tropische regenwouden en indrukwekkende watervallen. De beklimming van de Mount Pinatubo vanaf het eiland Luzon vormt voor de liefhebbers van bergbeklimmen een mooie uitdaging. Ook het onderwaterleven biedt volop avontuur: de vele onderwaterdecors garanderen een onderwaterreis vol belevenissen. Op het water kan men uitstekend kajakken en surfen. Rond de Filipijnen bevinden zich de meest sensationele onderwatergebieden van de aarde. Onder het wateroppervlak liggen de indrukwekkende koraaltuinen Apo-Reef, Tubbataha Reeds en El Nido Marine Reserve. Maar men kan ook genieten en tot rust komen op de parelwitte bountystranden van één van de prachtige eilanden zoals Cebu.

De Filipijnen heeft voor ieder wat wils: duiken in de diepblauwe wateren, relaxen onder palmbomen op de prachtige stranden of genieten van de fusion-cultuur, met invloeden uit Spanje, China en Amerika. De lokale, gastvrije bevolking spreekt Engels, wat het land zeer toegankelijk maakt.

Favoriete gebieden

De leukste steden

Dit moet je zeker niet missen

Synergy

De Filipijnen raakt de laatste tijd steeds meer in trek bij recreatieve en fanatiekere duikers. De tropische eilandengroep is al bekend dankzij de uitgestrekte zandstranden en prachtige natuur en wordt nu ook steeds vaker bezocht om de natuur onder water te bewonderen. De aangename watertemperatuur van de Filipijnse wateren in combinatie met de unieke flora en fauna van het gebied maakt een watersportvakantie naar deze archipel erg aantrekkelijk.

Professionele en recreatieve duikers kunnen hun hart ophalen aan de prachtige omgeving van de Filipijnen, onder en boven water. De unieke wateren bieden prachtige uitzichten: indrukwekkende riffen en scheepswrakken, adembenemende koraaltuinen, allerlei onderwatergrotten en een zeer grote diversiteit aan vissen. Geen enkel ander land kan zoveel duizenden eilanden met bijbehorende watergezichten aanbieden.

De wateren van de Filipijnen zijn niet alleen ideaal om te duiken; ook andere watersporten kunnen hier uitstekend beoefend worden, zoals kajakken, zeilen en waterskiën en wakeboarden. Dankzij de tropische temperaturen is het de perfecte bestemming om onder en boven water te ontspannen en even bij te komen van het drukke dagelijkse leven.

Eten en drinken

Vergeet niet mee te nemen

Wat ik heb meegemaakt!!

Hallo, ben van België en heb 4 jaar relatie gehad met een filijpijnse vrouw hier leren kennen.

Ben meermaals naar de Filipijnen afgereist, een keer zelfs alleen.

Het is een totaal ander land met totaal andere gewoonten dan die wij hier in Europa kennen.

Mensen zijn er vriendelijk, vooral de vrouwen. Het is gevaarlijk voor blanken die 'groot doen', nogal normaal gezien de armoede; Ikzelf kocht er in de markt een T shirtje van een paar euro's en zo'n stomme bermuda- broek waardoor ik eruit zie als een ' westerse sukkelaar die daar het geluk: een mooie vrouw komt zoeken'. Gegarandeerd geen problemen met diefstal of eender wat!

Ben in Cebu geweest, Mactan, Ilo Ilo, Pagadian city ( Mindanao doorgereist) enz... nooit last gehad van de mensen. Enkel sommige jonge mannen kijken me misnoegd aan, maar nogeens het is een zeldzaamheid. Zorg er gewoon voor dat je je niet rijkelijk kleedt: geen dure kleding, geen juwelen maar doe gewoon.

Een heel mooi land, prachtige stranden, vriendelijke mensen... een aanrader!

Reistips


Met dank aan

     

Navigatie: Regio's in Filippijnen
Nog geen gegevens.
Afkomstig van WereldPagina.nl, de ideale Reisgids. "http://www.wereldpagina.nl/index.php?title=Filippijnen&oldid=251556"

  

 
Kaart Filippijnen

Klik hier voor een kaart van de regio.

Warning: mysql_fetch_array(): 231 is not a valid MySQL result resource in /var/www/vhosts/wereldpagina.nl/httpdocs/skins/SGuMax.php on line 453
Deze pagina is het laatst bewerkt op 3 jul 2012 om 13:36 door Wereld. Eerdere bijdragen van Karlyn, Bertus, Carry en marlies en auteurs Pepperbot, 84.194.78.150 en 82.93.231.76.