Fietsen in de Eifel

Ga naar: navigatie, zoeken
Maaren-Moezel fietspad, lavabom

De weg is het doel! Dat staat vast! De Eifel heeft voor u als enthousiaste fietser of fietsgenieter, natuurliefhebber, gezinsmens of „hardcore biker" - heel veel te bieden: Het gehele middengebergte tussen Moezel en Rijn, Trier en Aken is fietsvriendelijk en voor toertochten geschikt dankzij een zich over het hele gebied uitstrekkend en fijnmazig net van hoofdfietspaden, afwisselingsrijke verbindingsroutes en circuits. De scala van toertochten is daarbij nagenoeg onbeperkt: rivieren, hoogvlakten, bergen, heuvels, bossen, meren en voormalige spoorlijnen bieden ontelbare schouwplaatsen voor uw heel persoonlijke fietsbelevenissen.

Of een dag of een week lang, of algemeen of individueel samengesteld, de Eifel is in elk geval een toertocht waard! Fietsen door berg en dal voor iedereen, of man of vrouw! De Eifel nodigt u uit tot toertochten met uw familie over vroegere spoortracés, tot plezierige tochten door de diep uitgesneden rivierdalen, tot tochten door de natuurparken of langs de rand van het nationaalpark Eifel langs of tot een sportieve uitdaging via de Nürburgring door de Vulkaaneifel naar de Moezel.

Een fietsvriendelijk verblijf

Kwalitatief overtuigend! In de Eifel garanderen hoteliers, gastronomen, boerderijen en fietsverhuurders een op fietsers gespecialiseerde service en hoogste kwaliteit. Langs de fietspaden hebben zij zich tot routenteams aaneengesloten en zijn door de Algemene Duitse Fietsclub (ADFC) als „fietsvriendelijk“ erkend.  


De volgende eigenschappen zijn tekenend voor een „fietsvriendelijk bedrijf“:

  • Fietsende gasten zijn hier ook voor één nachtje hartelijk welkom.
  • Uw fiets kan veilig ondergebracht worden.
  • Voor natte kleding en uitrusting zijn er geschikte mogelijkheden om te drogen.
  • Voor kleinere fietsreparaties staat het belangrijkste gereedschap ter beschikking.
  • En bij grotere reparaties kunt u bij de volgende rijwielhersteller terecht.
  • Met regionale fietstoerenkaar ten, dienstregelingen voor bus en trein en algemeen informatiemateriaal vindt u interessante doelen voor uitstapjes in de omgeving.
  • En 's ochtends na het opstaan staat er een rijk gevarieerd fietsersontbijt op u te wachten.  

Het fietspadennet van de Eifel

Kasteel Niederburg

Hier kan men op de fiets zonder zorg de wind om de neus laten waaien en daarbij de landkaart in de zadeltas laten zitten want de hoofdfietspaden in de Eifel zijn doorlopend bewegwijzerd! En waar u ook vandaan komt of waar u ook heengaat, het fietspadennet van de Eifel eindigt niet bij federale of nationale grenzen en sluit op veel plaatsen aan op nationale en internationale fietspaden!

Met dank aan

Eifel Tourismus

Eifel Tourismus

Afkomstig van WereldPagina.nl, de ideale Reisgids. "http://www.wereldpagina.nl/index.php?title=Fietsen_in_de_Eifel&oldid=222678"

  

 
Deze pagina is het laatst bewerkt op 23 nov 2010 om 14:53 door Wereld. Eerdere bijdragen van Bertus en Vera en auteurs Pepperbot.