Denemarken: Het is een duur vakantieland

Ga naar: navigatie, zoeken
Kopenhagen

De vooroordelen over Denemarken - hoe zit dat nu eigenlijk?

Een vakantie in Denemarken hoeft niet duurder uit te vallen dan een vakantie in een ander land. Sommige produkten, zoals alcohol en rookwaar, zijn wel een stuk duurder dan in Nederland/België. Deze kun je dan ook het beste gewoon van thuis meenemen. Reizigers uit EU-landen vanaf 17 jaar mogen maar liefst 110 liter bier, 90 liter wijn, 1,5 liter sterke drank (>22%) en 300 sigaretten vrij van tol en accijnzen invoeren, mits het voor eigen gebruik is.

Het prijsniveau van andere produkten verschilt nauwelijks sinds de komst van de Euro bij ons. De munteenheid in Denemarken is trouwens de Deense kroon, maar op redelijk veel (toeristische) plaatsen kan eveneens met de Euro betaald worden. Er zijn net als in Nederland/België ook in Denemarken natuurlijk duurdere (Irma) en goedkopere supermarkten (o.a. Aldi, Netto).


De prijzen van groente variëren, sterk afhankelijk van het seizoen en de weersomstandigheden. Typisch Deens zijn de stalletjes langs de weg waar je verse groente en fruit van de boer kunt kopen. Meestal zijn deze stalletjes onbemand. Het principe is simpel: je kijkt wat het produkt kost en laat geld achter in een bakje.


Met dank aan

Visit Denmark

Visit Denmark


  

 
Deze pagina is het laatst bewerkt op 23 nov 2010 om 14:58 door Wereld. Eerdere bijdragen van Karlyn en auteurs Pepperbot, 217.123.248.66 en Maren.