De kuuroorden van Lombardije

Ga naar: navigatie, zoeken

Lombardije neemt in Italië de eerste plaats in voor wat het aanbod en de variëteit aan kuuroorden betreft. Het merendeel van de kuurinrichtingen bevindt zich in toeristische oorden en biedt de bezoeker een waaier van mogelijkheden om het kuren met een ontspannende vakantie te combineren.

Menu

Provincie Milaan

San Colombano al Lambro

Klein maar goed uitgerust kuuroord, dat dankzij de aanwezigheid van zwavel- en natriumsulfaatbronnen bijzonder geschikt is voor de behandeling van maag-, darm- en nierkwalen en van aandoeningen aan de urinewegen.

Provincie Bergamo

San Pellegrino Terme

San Pellegrino Terme

Dit vermaarde kuuroord, dat al sinds het begin van deze eeuw druk bezocht werd, is gespecialiseerd in de behandeling van gynaecologische, reumatische en dermatologische aandoeningen dankzij de aanwezigheid van zwavel- en alkalische bronnen alsmede van koolzuurhoudend bronwater.

Trescore Balneario

Gelegen in het zeer mooie Val Cavallina, kan men in de kuurinrichtingen van Trescore terecht voor damp- en modderbaden, massages en andere curatieve behandelingen.

Fonte Bracco

De mineraalbronnen van dit kuuroord zijn geschikt voor de behandeling van spijsverteringstoornissen en aandoeningen aan de nieren, gal en urinewegen.

Gaverina Terme

Kuuroord en, vanwege het nabijgelegen meer van Endine, tevens een druk bezochte vakantieplaats. In de kuurinrichtingen kan men onder meer behandeld worden voor lever- en galkwalen en ook voor stofwisselingstoornissen. Radioactieve mineraalbronnen.


Sant'Omobono Imagna

Dit toeristische oord stond al in de jaren '20 en '30 bekend voor zijn geneeskrachtige zwavel- en mineraalbronnen; sinds de sluiting van enkele bronnen heeft dit kuurcentrum aan belang ingeboet.

Provincie Brescia

Angolo Terme

Dankzij de aanwezigheid van koolzuurhoudend bronwater, dat voor de bereiding van frisdrank gebruikt worden, is dit kuuroord bijzonder geschikt voor de behandeling van lever-. gal -en spijsverteringstoornissen of aandoeningen aan de urinewegen.

Boario Terme

Dit kuuroord, dat al sinds 1446 bekend is en in 1845 door de romanschrijver Alessandro Manzoni vermeld werd, bezit één van de meest gerenomeerde kuurinrichtingen van Italië. De calcium-sulfaathoudende bronnen zijn geschikt voor de behandeling van nierkwalen en spijsverteringstoornissen.

Sirmione

Gelegen aan de oevers van het Gardameer, zijn de kuurinrichtingen van Sirmione bijzonder geliefd mede dankzij de nabijgelegen toeristische attracties. Zwavel- en mineraalbronnen.

Vallio

Een minikuuroord gespecialiseerd in waterkuren bij de behandeling van nier- en spijsverteringstoornissen.

Provincie Lecco

Terme di Tartavalle

Kuuroord en vakantieplaats gelegen in het schitterende landschap van de Valsassina. De bronnen zijn rijk aan sporenelementen en arsenicumijzer.

Provincie Pavia

Miradolo Terme

Dit centrum is gespecialiseerd in de behandeling van aandoeningen aan de bronchiën, het spijsverteringkanaal, de nieren en de urinewegen; ook goed uitgerust als vakantieoord.

Salice Terme

Dit is het belangrijkste kuuroord van het zuidelijke deel van Lombardije. De zwavelbronnen en jodiumzout bevattende bronnen worden toegepast bij gewone massage en hydromassage, baden en dampbaden, fysiotherapie en reinigingskuren. Broni. In het prachtige heuvellandschap van de Oltrepó Pavese ligt dit druk bezochte kuuroord, waar men terecht kan voor de behandeling van nier-, lever- en spijsverteringstoornissen als ook van aandoeningen van de urinewegen.

Rivanazzano

Dankzij de aanwezigheid van zwavelbronnen en jodiumzout bevattende bronnen, worden hier myalgie, neuritis, reumatische en traumatische aandoeningen alsmede vaat- en huidziekten behandeld.

Provincie Sondro

Bagni di Bormio

De kuurinrichtingen van Bormio zijn, dankzij de toeristisch gezien gunstige ligging en het grote hotelaanbod, zowel in de zomer als in de winter druk bezocht. Hier worden aandoeningen aan de luchtwegen en spijsverteringstoornissen met zwavelhoudend bronwater en alkalische wateren behandeld.

Bagni di Masino

Rijk aan zwavel en sporenelementen zijn deze bronnen geschikt voor de behandeling van bronchopneumonie en leverkwalen.


  

 
Deze pagina is het laatst bewerkt op 23 nov 2010 om 14:52 door Wereld. Eerdere bijdragen van Karlyn en auteurs Pepperbot en Maren.