Cyprus

Ga naar: navigatie, zoeken
Pier Ayia Napa

Cyprus is een klein land, maar een groot eiland - het op twee na grootste in de Middellandse Zee. Het is bovendien een eiland met een groot en warm hart - een eiland dat bezoekers gastvrij onthaalt en als vrienden beschouwt. Gezien het spectaculaire natuurschoon en benijdenswaardige klimaat van het eiland, is het geen wonder dat Aphrodite Cyprus als haar lusthof verkoos. Sindsdien hebben ontelbare stervelingen haar voorbeeld gevolgd en de genoegens van het land dat de goden behaagt' ontdekt.

Cyprus is een bijzonder veelzijdig eiland, met een grote variatie aan attracties. Het biedt comfortabele strandhotels en gezellige badplaatsen naast ongerepte landstreken en interessante culturele bezienswaardigheden; kosmopolitische, moderne steden zowel als verstilde dorpen en zonnige, goudgele stranden naast koele, weelderig begroeide bergen. De geringe afstanden en goede wegen maken het Cyprus mogelijk optimaal van deze veelzijdigheid te genieten.

Misschien wel de belangrijkste attractie van Cyprus is de rust en veiligheid die het biedt. Criminaliteit, een fenomeen waaronder vele vakantiebestemmingen gebukt gaan, is op het eiland een zo goed als onbekend verschijnsel.

De status van Noord-Cyprus is nog steeds betwist. Turkije meent er nog steeds aanspraak op te maken.

Menu

Waarom er naar toe?

Kourion, Grieks-Romeins theater

Werelderfgoed

Favoriete gebieden

De leukste steden

Lefkosia (Nicosia)

Dit moet je zeker niet missen

Eten en drinken

Soutzouko en amandelen

Medebepalend voor een geslaagde vakantie is de kwaliteit van het eten. Waar het gaat om het verwennen van de inwendige toerist gooit Cyprus traditioneel hoge ogen. Afgezien van het feit dat de normen voor versheid en hygiëne er zonder uitzondering hoog zijn, blijken bezoekers gewoonlijk zeer te spreken over het Cyprische eten en de vriendelijke bediening in restaurants.

Op het eiland is een scala van keukens vertegenwoordigd. Naast de hotels en chiquere restaurants met een overwegend internationale keuken bestaat er overal keus uit specialiteitenrestaurants. Langs de hele kust zijn tavernen te vinden die gespecialiseerd zijn in visgerechten, maar de Cyprische specialiteit bij uitstek is de meze: daarbij komt een groot aantal gerechten op tafel, waaronder heerlijk dipsauzen, tavvas, moussaka en koupepia (gevulde wijnbladeren), vergezeld van Cyprisch bier of een van de voortreffelijke wijnen van het eiland.

Shopping

Een vast onderdeel van iedere vakantie is de aanschaf van souvenirs. Het populairst zijn de handgemaakte artikelen, die verkrijgbaar zijn in elke winkelstraat. Een goede selectie biedt het Cyprus Handicraft Centre in Lefkosia, dat verkooppunten heeft in alle steden. Aardige cadeautjes voor de thuisblijvers zijn kleine produkten van het karakteristieke traditionele aardewerk. Ook het Cyprische koper- en zilverwerk (filigrain) doet het altijd goed. Een zeer geliefd souvenir is de Lefkaritika of 'Lefkara-kant'. Populair zijn ook het weel- en borduurwerk, rieten vlechtwerk, houten produkten en lekkernijen als de Cyprische brandy, de zoete dessertwijn Commandaria en Cyprische kaas, halloumi.

Leren artikelen als handtassen, koffers, schoenen en jasjes zijn voordelig en van goede kwaliteit. Jasjes en schoenen, en ook pakken en shirts voor mannen, kunnen in circa een week op maat worden gemaakt. Schoenenwinkels hebben een brede en modieuze sortering schoeisel.

Vergeet niet mee te nemen

Wat ik heb meegemaakt!!

Reistips

Met dank aan

Visit Cyprus

Cyprus Verkeersbureau

 

Navigatie: Steden en dorpen in Cyprus

Ammochostos, Choirokoitia, Larnaca, Larnaka, Lefkosia, Lemesos, Limassol, Pafos, Paphos,

Afkomstig van WereldPagina.nl, de ideale Reisgids. "http://www.wereldpagina.nl/index.php?title=Cyprus&oldid=251543"

  

 
Kaart Cyprus

Klik hier voor een kaart van de regio.

Warning: mysql_fetch_array(): 969 is not a valid MySQL result resource in /var/www/vhosts/wereldpagina.nl/httpdocs/skins/SGuMax.php on line 453
Deze pagina is het laatst bewerkt op 3 jul 2012 om 13:30 door Wereld. Eerdere bijdragen van Karlyn, Anne, Carry, geraedts en Vera en auteurs Pepperbot, 87.211.65.170, 212.45.53.118, Maren, 217.102.250.153 en 84.84.235.17.