Colombia

Ga naar: navigatie, zoeken
Capitolio Nacional Bogota

Colombia is een prachtig en aantrekkelijk land voor de reiziger die van prachtige regenwouden, stranden en indrukwekkende steden houdt. De vriendelijke bewoners zorgen voor een fantastische vakantie, maar de cocaïne en de guerillastrijders staan een zorgeloze rondreis op sommige plaatsen in de weg. Het verschil tussen arm en rijk is in Colombia erg groot. De hoofdstad van Colombia is Bogotá.

Menu

In het kort

Het Amazone-gebied beslaat 54% van Colombia maar er woont maar 3% van de Colombianen. de gemidelde temperatuur in Colombia is 24 graden. Maar je hebt ook nog de eeuwige sneeuw die vindt men boven de 4500 meter hoogte. Colombia is zeer rijk aan flora en fauna dat komt omdat het land uit veel oerwoud bestaat en er een tropisch klimaat is. De Cattleya trianae oftwel de kerstorchidee is de nationale bloem van Colombia.

De bevolking

De Colombiaanse bevolking is grotendeels van gemengde afkomst. Mestiezen vormen 68 procent van de bevolking. Daarnaast is 20 procent van Europese en 14 procent van Afrikaanse herkomst. 3 procent van de bevolking wordt door indianen gevormd. Zestig procent van deze inheemse volksstammen in Colombia is bedreigd met uitsterven: bevolkingsgroepen zoals de Arhuaco en de Nukak.

Ongeveer 90 procent van de Colombiaanse bevolking is rooms-katholiek. Kerk en staat zijn bij wet gescheiden en er bestaat volledige godsdienstvrijheid. De officiële taal is het Spaans.

Het bezoeken waard

De Republiek Colombia is een land in het noordwesten van Zuid-Amerika. Het grenst in het noorden aan de Caribische Zee, in het oosten aan Venezuela, in het zuidoosten aan Brazilië, in het zuiden aan Peru en Ecuador, en in het westen aan Panama en de Grote Oceaan.

Colombia ligt dicht bij de evenaar en heeft dus het gehele jaar een aangename temperatuur.

Belangrijke bezienswaardigheden

Santa Maria, Cartagena, Islas del Rosario en de eilanden San Andreas en Providencia zijn de meest bezochte toeristische kustplaatsen in Colombia. Het Tayrona National Park is met de baaien, witte stranden en koraalriffen een bezoek waard. In de jungle van het Amacayu National Park wonen indianen. In de hoofdstad Bogota is nog Spaanse en Colombiaanse architectuur te zien. Voorbeelden zijn het Capitol Municipal Palace en de kathedraal op de Plaza Bolivar.

Vanuit Bogota is het Laguna de Guatavita te bereiken, het heilige meer van de Muisca Indianen. Ook worden jungletochten naar het regenwoud georganiseerd. Een van de grootste steden van het land ligt hier, Medellin. Pas op, het staat niet bekend als veilig gebied. Bezoek zeker ook Las Lajas Cathedral.

Strand


Werelderfgoed

Steden en dorpen

Bogota in Colombia

De hoofdstad van Colombia is Bogota. Deze stad ligt in het westen met nog meer miljoenensteden zoals Medellin en Cali.

Eten & Drinken

De Colombiaanse keuken bestaat uit veel kip. Deze keuken lijkt eigenlijk veel op de keukens uit de andere Zuid Amerikaanse landen.


Kraanwater drinken: afgeraden

Overnachting

Shopping

Verkeer & vervoer

Reistips

Toeristen zijn over het algemeen wel redelijk veilig in Colombia, aangezien Colombia voor een groot deel economische belangen heeft op gebied van toeristen. Over het algemeen is Colombia geen vakantieland, wil je er toch naar toe, stel je dan goed op de hoogte van de huidige situatie in het land en lees bijvoorbeeld de kranten, en neem goede voorzorgsmaatregelen.

Inentingen voor Colombia

     

Navigatie: Regio's in Colombia
Nog geen gegevens.
Afkomstig van WereldPagina.nl, de ideale Reisgids. "http://www.wereldpagina.nl/index.php?title=Colombia&oldid=245401"

  

 
Kaart Colombia

Klik hier voor een kaart van de regio.

Warning: mysql_fetch_array(): 255 is not a valid MySQL result resource in /var/www/vhosts/wereldpagina.nl/httpdocs/skins/SGuMax.php on line 453