Cité de Carcassonne

Ga naar: navigatie, zoeken
Cité de Carcassonne

Het oude deel van Carcassonne, de Cité de Carcassonne, is in de vorige eeuw spic en span gerestaureerd. Het is zowel een schoolvoorbeeld van een middeleeuwse stad in Europa als ook de grootste burcht van de Katharen.

De vestingmuren van Carcassonne zijn uniek in Europa en geven een aangrijpend beeld over hoe de grote verschanste steden van het middeleeuwen eruit zagen. De Cité is namelijk de grootste intacte middeleeuwse stad van Europa met een dubbele ommuring van circa 2,5 km lang, die bewaakt wordt door 52 torens. Tegenwoordig heeft de bovenstad maar 150 inwoners.


In de binnenste muur van de Cité zitten nog steeds resten van de romeinse wal. De Trencavels hebben hierop de huidige muur laten bouwen. De koningen van Frankrijk lieten deze oude wal omringen met een buitenmuur, zodat de Cité toen min of meer zijn huidige indrukwekkende aanblik kreeg. De architect Viollet-le-Duc kreeg in 1844 de opdracht om de restauratie voor te bereiden.

De bouw van de Basilique Saint Nazaire begon in 1096. Aan het einde van de 13de eeuw werd er aan dit Romaanse gebouw een gotisch koor en transept toegevoegd. Bijzonder zijn de oude gebrandschilderde ramen in het koor. De lichtste vensters zijn het recentst en dateren van de 15de eeuw.

Het Château Comtal

Het Château Comtal (Gravenkasteel) werd in de 12de eeuw door de Trencavels, de burggraven van Carcassonne, gebouwd. Het gebouwencomplex is in de loop der eeuwen nogal veranderd en maakt sinds de uitbreiding onder de franse koningen deel uit van de stadsmuren. Er is een museum in gehuisvest met onder meer Romeins en middeleeuws beeldhouwwerk.

Afkomstig van WereldPagina.nl, de ideale Reisgids. "http://www.wereldpagina.nl/index.php?title=Cit%C3%A9_de_Carcassonne&oldid=220852"

  

 
Kaart Cité de Carcassonne

Klik hier voor een kaart van de regio.

Warning: mysql_fetch_array(): 965 is not a valid MySQL result resource in /var/www/vhosts/wereldpagina.nl/httpdocs/skins/SGuMax.php on line 453
Deze pagina is het laatst bewerkt op 23 nov 2010 om 14:18 door Wereld.