Cilento

Ga naar: navigatie, zoeken
Scario

Het nationale park van Cilento e Vallo di Diano bestaat officieel sinds 1991 en geniet bescherming van de Unesco.

Het ligt in het zuiden van de provincie Campanië en strekt zich uit over de Apennijnen tot aan de zee. Het is woest en groen en er zijn diepe kloven zoals de Gola del Diavolo. De bergen lopen steil in zee af en vormen prachtige baaien en rotsachtige inhammen in de Golfo di Policastro. Men kan wandelen door de bergen van de Cervati en de Alburni tot circa 2250 m. en naar zee.

Cilento, Punta Licosa

Men kan er aan canyoning doen, bij voorbeeld met de lokale wandelorganisatie GET Gruppo Escursionistico Trekking .Je gaat dan naar een prachtige kloof waardoor een rivier stroomt, de Calore. Voorzien van een uitrusting die bestaat uit lichte wandelschoenen, een wetsuit, een helmpje en een zwemvest laat je je door de stroom meevoeren, met de voeten naar voren en soms meepeddelend met je handen. Het gebied is door de kalksteen vol kloven, onderaardse rivieren en grotten waarin je aan speleologie kunt doen. In de druipsteengrotten van Pertosa (Website druipsteengrotten van Pertosa)stroomt een rivier, de Tanagro. Je kunt de grotten comfortabel vanuit een bootje bekijken, maar er is ook een mogelijkheid om een wat ontoegankelijker deel te zien. Je krijgt een overall, laarzen en een carbidlamp en zo loop en kruip je onder begeleiding van een deskundige gids door de grotten en ziet de stalactieten en stalagmieten van zeer dichtbij. Wandelen in Italië organiseert in dit natuurpark in samenwerking met een lokale wandelorganisatie actieve vakanties in kleine groepen.

 

Navigatie: Steden en dorpen in Cilento
Nog geen gegevens.
Afkomstig van WereldPagina.nl, de ideale Reisgids. "http://www.wereldpagina.nl/index.php?title=Cilento&oldid=220824"

  

 
Kaart Cilento

Klik hier voor een kaart van de regio.

Warning: mysql_fetch_array(): 791 is not a valid MySQL result resource in /var/www/vhosts/wereldpagina.nl/httpdocs/skins/SGuMax.php on line 453
Deze pagina is het laatst bewerkt op 23 nov 2010 om 14:16 door Wereld. Eerdere bijdragen van karina van der meer en auteurs Pepperbot.