Loirestreek

(Doorverwezen vanaf Centre Val de Loire)
Ga naar: navigatie, zoeken
Centre Val de Loire

De laatste ongerepte rivier van Europa en zijn zijrivieren stroomt door de Loirestreek. Deze regio heeft een rijk en eeuwenoud architecturaal erfgoed met een internationale reputatie en een goed bewaard gebleven natuur. De wildstromende of juist rustige Loire, betoverende moerasgebieden en vruchtbare heuvels en wijngaarden maken deel uit van het decor van de regio waar de prachtige natuur regeert.

Menu

Een bijzonder gebied

Centre Val de Loire

Overtuig uzelf hiervan bij een bezoek aan het Regionaal Natuurpark Loire-Anjou-Touraine. Dit is het speelveld van unieke fauna die voor verrassingen zorgt in combinatie met de oneindige variaties van de rivier! Overigens is de Vallei van de Loire inmiddels door UNESCO ingeschreven op de lijst van Werelderfgoed. De Regionale Natuurparken Brenne of Perche zullen veel indruk op u maken en sla beslist niet de Sologne over, land van heidevelden en bossen. Ook het Fôret Dominiale de Chinon is een prachtig, ongerept gebied. U zult er wilde zwijnen, herten, spechten, roofvogels, vossen en vele andere dieren spotten. In het bos zijn diverse mountain bike routes uitgezet.

Steden en dorpen

Lekker actief

Een swing, zwemmen, fietsen, varen, lange wandelingen maken, te voet of te paard, alles is mogelijk voor iedereen die van een gastvrije en behouden natuur wil genieten. Van Perche tot Sologne kunt u de wandelroutes volgen, want er is voor iedereen wel wat te beleven. De natuur toont zich hier in de vorm van prachtige bossen, tegen meren aangelegen. Of u nu alléén of samen komt, u kunt volop van de flora en fauna genieten.

Spring op uw fiets en neem dewel aan de fietstocht de 'Loire op de Fiets'. U fietst langs de rivier en rijdt door pittoreske dorpjes. De route "kastelen op de Fiets' is een perfecte van cultureel erfgoed en ontspanning! Houdt u van paardrijden, daar weten wij wel wat op! Geniet van de routes.

Ook in de uiterwaarden van de rivieren, zoals langs de Vienne bij Chinon, kunt u prachtige wandelingen maken en wild spotten. Chinon is misschien wel de meest historische plaats in de Loirestreek.


Behalve de grote steden in de Loirestreek (Orleans, Tours - "Petite Paris" - Angers, Blois) zijn er vooral veel kleine plaatsen de moeite van een bezoek waard. Denk aan Chinon, Saumur, Bourgeuil, Rivière, Richelieu. Zoek dan vooraf even op op welke data de week- en antiekmarkten worden gehouden en zorg dat u er ruim voor half een bent.

Het bezoeken waard zijn vooral de kastelen en tuinen in de Loirestreek (tip: pak dan de D-wegen en neem de tijd om de heuvels en dalen in u op te nemen). Niet te versmaden zijn de volgende locaties: Kasteel Chinon (pak de trap naar beneden en lunch op het dorpsplein!) ; Villandry (ook prachtige tuin en heerlijke ijsjes, bijv. van lavendel gemaakt) ; Chenonceau (over het water gebouwd), Montsereau (met prachtige lichtshow), Ussė (Disney heeft er zijn Doornroosje kasteel op gebaseerd).

En dan niet te vergeten het kasteel van Saumur en haar Cadre Noir. Naoleon had er een van zijn cavelerielocaties en zodoende is Saumur een belangrijk centrum van dressuur gebleven. Logeer bijvoorbeeld in Chinon aan de rivier (Sauvegrain) of bij Elsie met haar prachtige rozentuin.Met dank aan

Atout France

Atout France

 

Navigatie: Steden en dorpen in Loirestreek
Nog geen gegevens.
Afkomstig van WereldPagina.nl, de ideale Reisgids. "http://www.wereldpagina.nl/index.php?title=Loirestreek&oldid=226935"

  

 
Kaart Loirestreek

Klik hier voor een kaart van de regio.

Warning: mysql_fetch_array(): 979 is not a valid MySQL result resource in /var/www/vhosts/wereldpagina.nl/httpdocs/skins/SGuMax.php on line 453
Deze pagina is het laatst bewerkt op 23 nov 2010 om 18:30 door Wereld. Eerdere bijdragen van Ingrid Henneken, Karlyn, Bertus, lonsdale-waus@hotmail.com en Vera en auteurs Pepperbot en 86.87.94.139.