Castilië-La Mancha

Ga naar: navigatie, zoeken
Cuenca
Het land van Don Quichote, en het land van schitterende steden als Toledo en Cuenca. Een uitgelezen keuken: wijn, Manchego (schapen)kaas en knoflooksoep (Sopa de Ajos). Een historisch gebied: het erfgoed van Joden, Christenen en Moorse bezetters. In Castilië-la Mancha liggen de drie belangrijkste natuurparken van Spanje. Tablas de Damiel, Lagunas de Ruidera en Cabañeros. De Tagus en de Guadiana stromen er door heen.Menu

Een bijzonder gebied

Steden en dorpen

Cuenca

Lekker actief

Het bezoeken waard

Zomer of winter

Toledo

Eten en drinken

Aardig om te weten dat dit het grootste aaneengesloten wijnbouwgebied ter wereld is. De helft van alle Spaanse wijnen worden hier geproduceerd. De belangrijste gebeiden zijn: La Mancha, Méntrida, Mondéjar, Valdepeñas, Almanse en Ribera del Guadiana.

Overnachten

Leuke dagtrips

Bezoek zeker de hoofdstad van Spanje: Madrid, ten noorden van Castilië-La Mancha

Met dank aan

 

Navigatie: Steden en dorpen in Castilië-La Mancha

Consuegra, Jorquera, Piedrabuena, Sigüenza, Toledo, Viñuelas,

Afkomstig van WereldPagina.nl, de ideale Reisgids. "http://www.wereldpagina.nl/index.php?title=Castili%C3%AB-La_Mancha&oldid=220485"

  

 
Kaart Castilië-La Mancha

Klik hier voor een kaart van de regio.

Warning: mysql_fetch_array(): 1295 is not a valid MySQL result resource in /var/www/vhosts/wereldpagina.nl/httpdocs/skins/SGuMax.php on line 453
Deze pagina is het laatst bewerkt op 23 nov 2010 om 13:59 door Wereld. Eerdere bijdragen van Karlyn, Karlijn, Vera, Eefje de Vos en Bertus en auteurs 82.75.174.21.